У Вінниці 11 жовтня відбувся мовний квест для бабусь та дідусів, які є відвідувачами Терцентру. Участь у заході взяли 25 активних відвідувачів центру соціального обслуговування. Бабусі та дідусі змагалися у знанні української, англійської та польської мов.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Керівниця денного перебування Вікторія Вдовцова наголосила на традиції щорічних квестів для відвідувачів, які цінують активний спосіб проведення часу та навчання новому. У Терцентрі функціонують різні факультети для людей похилого віку, включаючи вивчення польської, української та англійської мов. Учасники об’єдналися у три команди, представлені різними мовними факультетами, щоб позмагатися у знанні філології.

Квест складався з чотирьох етапів: англійська, польська, українська та найцікавіший – “Пісенний вернісаж”. Учасників чекали різноманітні завдання, включаючи сортування слів за алфавітом, вибір прикметників до іменників, назви кольорів тощо.

На завершення команди навіть змагалися у знанні українських народних пісень. Учасниця квесту, 64-річна пані Наталія, поділилася, що навчається на факультеті української мови, ходить на заняття двічі на тиждень і цінує можливість вивчати рідну мову. Її колега, пані Ірина, розповіла, що рідною є російська мова, але завдяки гуртку української мови вона навчилася використовувати рідну мову в публічному та побутовому житті.

Після завершення квесту команди отримали грамоти та запам’ятали багато позитивних емоцій. Викладачі мов у Терцентрі висловили гордість своїми учнями та підкреслили користь вивчення мов, особливо для людей похилого віку, як профілактику від хвороб, пов’язаних із пам’яттю. Вивчення нового сприяє свідомому мисленню та активному способу життя, оскільки кожна мова розширює горизонти людини.

Попередня публікаціяАвтором тексту для Радіодиктанту національної єдності-2023 стала вінничанка Катерина Калитко
Наступна публікаціяВ’язання іграшок: гурток ‘Амігурумі’ запрошує юних вінничанок