У цьому році Покрову Пресвятої Богородиці українці святкують 1 жовтня за новим календарем. Раніше  — 14 жовтня.

Традиції свята Покрови

Свято відзначає день явлення Богоматері з її захисним покровом, що сталося у X столітті у Константинополі.

У місто прийшло кочуюче плем’я розбійників сарацини й обложили його. Люди у великому страху зібралися у храмі й благали небеса допомогти їм. Молитви не пройшли даремно і були почуті. Після цього дух Пресвятої Богородиці з’явився у церкві.

Діва Марія зняла з голови хустку і покрила їм усіх, хто був у храмі. Після цього вороги відступили та залишили місто.

Що суворо заборонено робити на Покрову

У цей день існують певні традиції та заборони, які важливо дотримуватися. Найважливіше – уникати смутку та негативного настрою, оскільки віриться, що це може принести нещастя у майбутньому. Також важливо бути гостинним та не шкодувати нічого для гостей. Чим пишніше ваш стіл – тим більше статків у вас буде наступного року.

У цей день заборонено важку працю, ремонт та будівництво, споживання алкоголю, позичання та просить у борг. Дівчатам не рекомендується відмовляти сватам, щоб уникнути тривалого очікування.

Приготування млинців та влаштування вечірнього гуляння також вважаються важливими традиціями цього свята. Усім пропонується вибачитися перед тими, на кого можуть бути образи, щоб звільнитися від негативу та привабити добре у своє життя.

Що потрібно зробити 1 жовтня

Приготуйте млинці та пригостіть ними не лише рідних та друзів, а й домового, щоб він не дивував цілий рік.

Влаштуйте ввечері гуляння – радійте, веселіться, але пам’ятайте про міру. Поділіться частуванням з нужденними – вам буде благо.

Вибачте всім людям, на яких є образа. Це дасть звільнення від негативу і приверне у ваше життя добрих людей, події та настрій.

Раніше з Покрови розпочиналися весілля. А щоб сімейне життя було вдалим, молоді люди йшли до церкви й ставили свічку біля ікони.

Попередня публікаціяГороскоп за знаками Зодіаку на сьогодні, 1 жовтня
Наступна публікаціяЗСУ наступають на Запоріжжі та біля Бахмута, вороги атакують на лінії Авдіївка-Донецьк