Напередодні Дня захисників і захисниць України, символічні вази з відстріляних гільз були встановлені на Алеї пам’яті поруч із портретами загиблих Героїв. Вони тепер стали символом вічної пам’яті про наших земляків, які приєднались до Небесного війська.

Про це повідомили в Оратівській громаді.

Військовослужбовці з територіальної громади передали відстріляні гільзи із передової, а майстерні жителі села Новоживотів з великим вмінням перетворили їх на вази для квітів.

«Українці славляться своєю миролюбністю та працьовитістю. Але в часи важких випробувань, коли рашисти вторглися на нашу землю, звичайні люди, які раніше вели мирний спосіб життя, взяли до рук зброю, щоб захистити свою Вітчизну. Кожен захисник та захисниця несуть благородну місію, спрямовану на збереження миру та життя, а не на смерть, руйнування та знищення. Тому наші безстрашні миротворці намагаються перетворити смертоносну зброю на символ пам’яті та вдячності своїм товаришам.

Ми повинні пам’ятати і шанувати наших Героїв, які віддали своє життя заради нашої Батьківщини та наших рідних. Поставляючи квіти у символічні вази, ми зобов’язані вшановувати їх жертовний подвиг для збереження миру на українській землі», – йдеться в повідомленні.

Попередня публікаціяФахівці «Вінницяміськтеплоенерго» порадили вінничанам як підготувати оселі до холодів
Наступна публікаціяУ Стрижавці відкрили оновлений Меморіал воїнам Османської армії