Інформацію про стан пожежної безпеки в природних екосистемах Вінниччини представив Олег Депешко, заступник начальника управління запобігання надзвичайним ситуаціям і начальником відділу пожежної безпеки Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області.

Про кількість пожеж, які сталися в екосистемах області цього року, а також про їхню динаміку порівняно з минулим роком

«Кількість пожеж, які виникли на об’єктах екосистеми, в поточному році, це 903. Це значно нижчий показник ніж аналогічний період минулого року. Тому що, минулого року на цей час у нас виникло 1973 пожежі. Тобто більш ніж на тисячу пожеж іде зменшення кількості», – каже Олег Депешко.

За його словами, протягом року ДСНС Вінниччини проводили профілактичну роботу з запобігання пожежам. Це були рейдові перевірки суб’єктів господарювання, рейдові перевірки відкритих територій. Всього в поточному році провели 219 рейдів, за їх результатами до адміністративної відповідальності притягнули 79 осіб.

Також, Олег Депешко розповів, про основні причини виникнення таких загорянь і штрафи для тих, хто спричиняє їх, спалюючи рослинні залишки та сухостій.

«Штрафи були збільшені і сьогодні мінімальний штраф за спалювання стерні, випалювання сухих залишків рослин становить 3 060 гривень», – підкреслив начальник відділу пожежної безпеки ГУ ДСНС Вінниччини.

Розповів також, про заходи, які проводять для інформування населення, про захисні роботи та кількість пожеж в екосистемах за останній тиждень.

Докладні відповіді на ці та інші запитання можна знайти у відеоматеріалі.

Попередня публікаціяРоботодавці Вінниччини можуть отримати компенсацію за облатування робочого місця для людини з інвалідністю
Наступна публікаціяШаргородський ліцей №1 отримає швидкісний інтернет завдяки конкурсу «Час діяти, Україно!»