Забезпечення безбар’єрного доступу до гуманітарної допомоги та соціальних послуг для осіб з інвалідністю, включаючи ветеранів з інвалідністю, літніх людей та сім’ї, де є діти з інвалідністю. Саме про це йшлось на зустрічі заступниці Начальника ОВА, Наталії Заболотної з представниками двох організацій: Асоціації захисту прав та допомоги людям з інвалідністю “Відкриті серця” і Асоціації допомоги та підтримки “Японія” (AAR Japan).

Під час зустрічі обговорювалася співпраця та розвиток проєкту “Відкриті серця”, який триватиме до листопада 2023 року.

В межах проекту вже придбали обладнання для поліпшення догляду, два візки для миття лежачих хворих та два підйомники для пересувних осіб з електричним приводом. Нове обладнання було передано у два інтернати:

  • Психоневрологічне відділення у селі Плисків, яке є частиною Вороновицької філії комунальної установи “Обласний пансіонат для людей з інвалідністю та людей похилого віку”.
  • Комунальний заклад “Тиврівський обласний будинок-інтернат для осіб з інвалідністю та людей похилого віку.”
Також було придбано обладнання для приготування їжі для Інклюзивного простору неформального навчання для людей з інвалідністю та їх родин.

Проєкт також включає:

  • Видання продуктових наборів та наборів гігієни для дітей з інвалідністю, осіб з інвалідністю та літніх людей.
  • Частково проєкт покриває послуги соціальних працівників в закладах, де надається допомога.
  • Спеціалісти здійснюють персоніфікований догляд за мешканцями психоневрологічного відділення, включаючи дітей, а також проводять тимчасове проживання та догляд за дітьми в програмі Асоціації.
  • Раз на тиждень також надається консультування лікаря-психіатра для мешканців різних закладів, включаючи Психоневрологічне відділення та інтернат Тиврівського обласного будинку-інтернату для осіб з інвалідністю та людей похилого віку, а також Яришівського психоневрологічного будинку-інтернату.

Наталя Заболотна висловила подяку колективу Асоціації “Відкриті серця” та Асоціації “Японія” за їхню важливу роботу і фінансову підтримку проєкту, наголошуючи на їхньому великому внеску у реалізацію цих програм.

 «Проєкт від «Відкритих сердець» триває і я щиро вірю в його потужну силу. Дякую Світлані Демко та колективу за свідому реалізацію різних програм і допомогу людям, які того потребують. Також висловлюю велику подяку та шану Асоціації допомоги та підтримки Японії. Лише за короткий термін вони виділили на реалізацію проєктів понад 150 тисяч євро», – підкреслила Наталя Заболотна.

Попередня публікаціяГороскоп за знаками зодіаку на п’ятницю
Наступна публікаціяНа Вінниччині з початку жовтня запрацюють 200 «Пунктів незламності»