У мирному житті відомий український адвокат Сергій Ярмоленко віддавав перевагу правозахисній справі, але в перший день розпочалося повномасштабне збройне вторгнення, він віддав перевагу захисту Батьківщини. Він служив у складі 207 батальйону ТрО та 241 бригади та мав звання молодшого лейтенанта у роті вогневої підтримки. Разом із іншими бойовими товаришами він брав участь у боях проти російських окупантів на Донецькому напрямку. У 2022 році Сергій Ярмоленко був нагороджений відзнакою Президента України “За оборону України”. Трагічно загинув виконуючи бойове завдання поблизу Бахмута 14 червня цього року. Захисник вічно залишився в пам’яті як 40-річний Герой.

Сергій Ярмоленко
Сергій Ярмоленко

Сергій Ярмоленко народився 8 травня 1983 року у Вінниці. Навчався у 2 школі. Здобув юридичну освіту, закінчивши Кооперативний технікум та Чернівецький національний університет.

Завдяки своєму видатному правничому таланту Сергій досяг високих професійних успіхів. Він працював у Генеральній прокуратурі та був представником обвинувачення у справі про вбивство Георгія Гонгадзе. До війни він також координував міжнародне співробітництво Експертного комітету з розвитку сфери штучного інтелекту при Міністерстві цифрової трансформації.

“Сергій обожнював рідну Вінницю і полюбив Київ, який також став для нього рідним. Саме через цю любов і бажання захистити їх та всю Україну, він вирушив на фронт. Це було добровільно, без очікування виклику, бо він боявся, що через свої проблеми зі здоров’ям його можуть відрахувати від призову. Вже 24 лютого він перебував у складі 207 батальйону ТрО та вказав мені, як можна було з ним зв’язуватися та повідомляти про те, як родина та маленька донька”, – розповідає його дружина Олександра. “У ньому було все: справжній, вольовий та рішучий… Таким він був і залишиться назавжди.”

Церемонія прощання із Сергієм Ярмоленком відбудеться у колонній залі ритуального центру “Реквієм” (вул. Батозька, 12) о 12:00 год. Поховають вояка о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Попередня публікаціяНа Вінниччині розпочали реалізацію проєкту психосоціальної підтримки під назвою «Жінки України: залучені, спроможні, незламні»
Наступна публікаціяДе сьогодні ремонтують мережі у Вінниці