На Вінниччині додатково надано кошти державної субвенції для придбання житла ще 14 сім’ями учасників бойових дій. Це становить загалом 32,07 мільйони гривень, які виділені для виплати грошової компенсації тим особам, яким була призначена до 24.02.2022 на територіях з бойовими діями або тимчасово окупованих РФ, але не отримали її до цього часу.

Про це повідомляє начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов.

Окрім цього, зазначені особи, які після 24 лютого змушені були переміститися до Вінниччини як внутрішньо переміщені особи, отримають ці кошти саме тут. У сьогоднішній день, ці кошти були розподілені обласною комісією для виплати:

  • 10 сім’ям учасників бойових дій;
  • 2 сім’ям осіб з інвалідністю внаслідок війни ІІ-ІІІ групи серед внутрішньо переміщених осіб;
  • 1 сім’ї особи з інвалідністю внаслідок війни ІІ групи серед учасників АТО/ООС.

Додатково, області спрямовано доплату до залишку попередньої субвенції, що дозволить забезпечити житлом ще одну сім’ю особи з інвалідністю внаслідок війни ІІ групи серед учасників бойових дій на території інших держав.

Цього року, Вінниччині надійшла рекордна сума коштів субвенцій, загалом майже 124 мільйони гривень, завдяки яким було виплачено компенсацію 63 сім’ям. З них вже 12 стали власниками обраного житла. Зазначено це Сергій Борзов, начальник Вінницької ОВА.

Попередня публікаціяЯк з насолодою можна провести вікенд 15-17 вересня
Наступна публікаціяА що цікавого відбулося впродовж дня?