У Вінниці відбулося організаційне засідання Проєктного офісу з реформи системи шкільного харчування.

Про це повідомили в ОВА Вінниччини.

На зустрічі обговорювалися такі питання:
  • фінансування харчування учнів у навчальних закладах користуючись з коштів місцевих бюджетів територіальних громад,
  • модернізація харчоблоків та впровадження трьох базових моделей: базова кухня, опорна кухня та фабрика-кухня,
  • підвищення кадрового та технологічного потенціалу як механізм для залучення фахівців і підвищення кваліфікації існуючого персоналу,
  • а також питання комунікації в контексті популяризації здорового та корисного харчування.

У першому півріччі 2023 року гаряче харчування було доступним для 71% учнів, які навчалися в очній або змішаній формі навчання. Серед них були учні 1-4 класів і особи з пільгами.

У Вінницькій області 8 загальноосвітніх закладів використовують послуги кейтерингу, а 45 шкіл користуються аутсорсингом.

Загалом 497 шкіл включили страви з рецептурного збірника Євгена Клопотенка до свого меню.

Також проводиться робота щодо організації окремого харчування для дітей з особливими дієтичними потребами.

Попередня публікаціяНа Вінниччині ГО, які опікуються людьми з інвалідністю, можуть отримати державний грант до півмільйона гривень
Наступна публікаціяЕпідеміологи попередили, на Вінниччині поширюється сказ

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Введіть текст коментаря!
Введіть своє ім'я