У Вінниці відбулося організаційне засідання Проєктного офісу з реформи системи шкільного харчування.
Про це повідомили в ОВА Вінниччини.
На зустрічі обговорювалися такі питання:
- фінансування харчування учнів у навчальних закладах користуючись з коштів місцевих бюджетів територіальних громад,
- модернізація харчоблоків та впровадження трьох базових моделей: базова кухня, опорна кухня та фабрика-кухня,
- підвищення кадрового та технологічного потенціалу як механізм для залучення фахівців і підвищення кваліфікації існуючого персоналу,
- а також питання комунікації в контексті популяризації здорового та корисного харчування.
У першому півріччі 2023 року гаряче харчування було доступним для 71% учнів, які навчалися в очній або змішаній формі навчання. Серед них були учні 1-4 класів і особи з пільгами.
У Вінницькій області 8 загальноосвітніх закладів використовують послуги кейтерингу, а 45 шкіл користуються аутсорсингом.
Загалом 497 шкіл включили страви з рецептурного збірника Євгена Клопотенка до свого меню.
Також проводиться робота щодо організації окремого харчування для дітей з особливими дієтичними потребами.