У Вінниці відбулась виставка ретроавто в межах ралі «Grand Prix Vinnytsia Rallye Podillia RUH2023». Відео

У Вінниці сьогодні відбулись заходи на підтримку Збройних Сил України. Зокрема показове автомоторне змагання під назвою “Grand Prix Vinnytsia Rallye Podillia RUH2023”, яке організоване “Автомобільною федерацією України” (ФАУ) та ГО “Відроджений Київський Клуб Автомобілістів”. ГО “Вінницький музей моделей транспорту, ретротехніки, колекцій і мініатюр” також є співорганізатором події.

На виставці побували журналісти Vinnytsia Press Point, ми поспілкувались з учасниками, які подолали чималу відстань з різних регіонів України, для участі в благодійному ралі.

«Ми приїхали в ваше місто з Дніпропетровської області, я безпосередньо з Жовтих Вод. Зі мною приїхали два спортсмени з Кривого Рогу, які випробовують мій проект. Це спортивна машина, яка була зроблена за п’ять місяців. Проект називається «З минулого в майбутнє», – розповідає розробник Юрій Канівець.

За словами пана Юрія більше про всі етапи проекту можна дізнатись на його You Tube каналі.

«Ми організували унікальну річ, ми зараз робимо перше в історії ралі Поділля по історичному шляху Йосипа Сліпого, який входить в спадщину ЮНЕСКО. Зараз ми приїхали на «Запорожці», який брав участь в ралі Монте-Карло, перший раз в січні 2022 року. Саме на цьому автомобілі ми з сином подолали шість тисяч вісімсот кілометрів. Стартували з міста Запоріжжя, доїхали до Монако, взяли участь в перегонах і повернулись назад власним рухом на цьому «Запорожці», – розповів президент Національної ліги «Золоте кермо України» Роман Щипков.

Ралі для історичних та класичних автомобілів, яке стартувало на Вінниччині стало першим етапом змагань ветеранів ФАУ “Rallye Ukraine Historique 2023”, присвячених до Дня Незалежності України. Маршрут ралі охопить ділянки, які входять до культурного маршруту Camino Podolico.

Вечірній етап ралі розпочався о 17:00 з майданчика Центрального парку ім. М. Леонтовича, учасники мають виконати завдання по маршруту і фінішувати у місті Бар.

Grand Prix Vinnytsia Rallye Podillia RUH2023
Grand Prix Vinnytsia Rallye Podillia RUH2023

Попередня публікаціяНайменших мешканців Вінниці запрошують до різноманітних гуртків у Вінницькому міському палаці дітей та юнацтва
Наступна публікаціяУ Вінниці сьогодні спекотна погода без опадів