Результат роботи парламентарки Лариси Білозір: державні органи більше не можуть ухилятися від відповідей на запити бізнесу

Лариси Білозір
Лариси Білозір

Нещодавно Уряд відмінив постанову, яка раніше дозволяла державним органам відкладати відповіді на запити бізнесу та не надавати їм адміністративні послуги на місяці. І хоча ця постанова спочатку була прийнята з іншою метою, деякі органи, такі як ДПС, почали використовувати її як можливість ухилятися від своїх обов’язків. Це результат роботи парламентарки Лариси Білозір у складі ТСК.

Про це повідомляє пресслужба Кабінету міністрів.

Один із прецедентів стосується ТОВ “Червонослобідський спиртзавод” з Макарівської громади Бучанського району. Підприємство та громада, які опинилися в тимчасовій окупації, зазнали серйозних збитків. Проте після звільнення, враховуючи важливість створення робочих місць та збільшення податкових надходжень, підприємство почало відновлювати свою діяльність у найкоротший термін. За дуже короткий час, до 21 лютого 2023 року, воно забезпечило виробництво на 194 млн. грн та сплатило податків 16,9 млн. грн.

Але з 21 лютого почалися проблеми. ДПС анулювало ліцензії підприємства через формальні недоліки, зокрема відсутність відеоспостереження на деяких ділянках. Після усунення недоліків та звернення за поновленням ліцензії, ДПС відмовлялася повертати ліцензію, посилаючись на певний пункт Урядової постанови.

Внаслідок цих “роздумів” Державної податкової служби, підприємство пропустило 500 млн грн прибутку та 100 співробітників залишилися без роботи. Для вирішення цієї ситуації, член Парламентської спецкомісії з захисту прав інвесторів Лариса Білозір запропонувала Кабінету Міністрів України змінити підзаконні акти уряду для вирішення цієї проблеми. Проте Уряд не лише вислухав ці пропозиції, а й зробив більш радикальний крок – відмінив вказану постанову взагалі.

Попередня публікаціяМаленьких вінничан запрошують долучитися до гуртка «Творчі долоньки»
Наступна публікаціяСьогодні вінничан очікує спекотна погода