Приїхала до нас в Вінницю у гості дівчина Ірина з Києва. В перший день гостин каже, сама погуляю містом хочу скласти враження. Озброїлась фотоапаратом і помандрувала містом.

Ввечері за кавою ділилась враженнями. Виявляється у нас домашнє місто, багато квітів, фонтанів і світлих будинків.

«Вінниця видалась мені дуже охайною. Такі чистенькі вулиці. Всі дуже спокійні йдуть нікуди не поспішають. Багато людей посміхаються до перехожих. Стають вітаються наче тут всі якісь родичі чи знайомі. Було враження, що час зупинився», – розповідає Ірина.

Вона розповіла, що забувала робити фото. І дуже відпочила гуляючи центром.

«Дуже сподобалось гуляти так неспішно, пити каву, заходити в крамниці. Зустріла жіночку біля вашої міськради, вона відпочивала на лавці. Якось розговорились, кажу, з Києва у Вінниці вперше. То вона мені порадила піти подивитись на арку парку в центрі, а дорогою зайти до театру. Так і зробила», – каже киянка.

Про міськраду дівчина розповідає, що сама будівля викликала дисонанс. Адже поруч красиві старовинні будинки і площа облаштована дуже гарно.

«Сподобалась галявина в самому центрі, біля Вежі з годинником. Трохи незвично, але так добре око відпочиває. Там багато затінку і фонтан де можна посидіти, бачила там дівчину, яка сиділа працювала з ноутом. Певно і я б так робила», – ділиться враженнями Ірина.

Ірина з Києва і дуже дивується, що під час тривог вінничани продовжують займатись власними справами наче нічого не сталось.

«Дивує, що ніхто не поспішає в укриття. І крамниці здебільшого продовжують роботу. Я в укриття знайшла в готелі, там ресторан в підвалі. Тож випила кави і дочекалась відбою тривоги», – розповіла Ірина.

На вихідні Ірина запланувала відвідати іще кілька місць у Вінниці та піти в на екскурсію в краєзнавчий музей.

Світлинами зі своєї мандрівки Вінницею киянка Ірина поділилась з нашою редакцією.

Вінниця фото фонтани, центр, театр

Попередня публікаціяКомпанія «Аврора» запустила у Вінниці сонячну електростанцію
Наступна публікаціяНа Вінниччині відбувається кампанія вакцинації дітей проти кору, краснухи та паротиту