Вранці у Вінниці розпогодилося, нічні хмари розсіялись, і протягом дня очікується безхмарна погода без опадів. За прогнозом синоптиків температура повітря від +12 до + 24 градусів.

За останні 130 років 28 липня був зафіксований максимальний показник температури 33.3° у 1945 році, тоді як найнижчий показник був 8.0° у 1979 році.

Згідно з народним прогнозом погоди, цей день вшановує пам’ять мучеників Кирика та Іуліти. У народі його також називають “Кирики-мокродирки”, оскільки в минулому часто він супроводжувався дощем. Для жінок цей день був особливим, оскільки вони святкували “день матінки Уліти” і вважали її своєю заступницею.

Також 28 липня вшановується пам’ять святого рівноапостольного князя Володимира Київського. За народним повір’ям, “На Володимира Червоне Сонечко сонце красне світить”, але з врахуванням історії цього дня, передбачити, чи буде дощ чи сонце, може бути важко.

Попередня публікаціяВолонтери та громадська організація “Ми – Вінничани” доставили нацгвардійцям дрони, тепловізори та смаколики
Наступна публікаціяГороскоп за знаками зодіаку на п’ятницю, 28 липня