Це воістину, універсальна страва, що сподобається усім. Тож якщо ви хочете здивувати своїх близьких приємною вечерею, то така картопля в горщиках відмінно підійде, адже рецепт не складний, а смак страви – просто чудовий.
Вам знадобиться:
— 1кг картоплі;
— 4-5 шт. печериць;
— 300-350 гр. свинини;
— 2 шт. моркви;
— 1 шт. цибуля;
— 10-15 гр. вершкового масла;
— 130 гр. твердого сиру;
— соняшникова олія для смаження;
,— сіль, перець чорний мелений за смаком
М’ясо поріжте на шматочки, цибулю кубиками, а моркву натріть на тертці. Печериці поріжте шматочками, і чим більшими вони будуть , тим соковитішими будуть в самій страві. Щоб процес приготування прискорився, ми обсмажимо на одній сковорідці м’ясо до золотистої скоринки, а на другій – цибулю, а після додамо до неї моркву.
Тепер необхідно покласти всі інгредієнти в горщики. На дно відправимо порізану на шматочки картоплю, а зверху обсмажені гриби і м’ясо. Після цього викладемо цибулю і моркву. Не забувайте солити і перчити. Ложкою трохи притисніть інгредієнти, які вже ми склали в горщики.
Знову поріжте шар картоплі, поверх неї викладіть трохи м’яса, потім — овочі.
А зверху присипте все натертим сиром.
Для більш приємного смаку картоплі можна додати вершкове масло. У кожен горщик налийте трохи води, приблизно по 50 мл і накриваємо їх. Ставимо в духовку на 30-40 хвилин при температурі 200 градусів.