На території Вінниччини медичним працівникам вдалося вперше здійснити унікальну операцію військовослужбовцю, який зазнав важкого вогнепального поранення. Інформацію про це надало агентство “АрміяInform” Міністерства оборони України.

Чоловік отримав численні серйозні вогнепальні осколкові поранення верхніх і нижніх кінцівок та живота під час зіткнення півтора місяця тому поблизу Бахмута. На початку лікування в прифронтовому шпиталі була проведена операція, і воїн був евакуйований до тилового медичного закладу. Проте під час транспортування стався інцидент – з рани ставалася сильна кровотеча, і медикам довелося переправити бійця до військової лікарні на Вінниччині.

Фото: АрміяInform
Фото: АрміяInform
В закладі на Вінниччині військові хірурги провели кілька оперативних втручань, зокрема, ревізію післяопераційних ран та ампутацію правої кінцівки на рівні гомілки, щоб зберегти життя пацієнта. Після тижня перебування на інтенсивному лікуванні, воїн знову почав страждати від масивної кровотечі з рани, що призвело до виникнення необхідності проведення ангіографії.

Ангіографія – це високотехнологічне діагностичне дослідження судин за допомогою рентгенівського випромінювання та введення контрастної речовини, що дозволяє точно визначити місце кровотечі та пошкоджену судину.

У військовому медичному закладі на Вінниччині не було необхідної апаратури для такого дослідження, тому було прийнято рішення перевести пацієнта до обласної цивільної лікарні. Медики оперативно зв’язались з адміністрацією цієї лікарні для забезпечення необхідної допомоги воїну.

Попередня публікаціяПішки обійшов майже увесь світ. У Вінниці відбулась зустріч з мандрівником Сергієм Гордієнко
Наступна публікаціяУ Вінниці триває реєстрація на участь в програмі «Муніципальне житло»