У хірургічному відділенні Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова під керівництвом директора інституту, видатного кардіохірурга Василя Лазоришинця, була проведена надскладна операція на серці військового з Вінницької області на ім’я Олександр. Бригада лікарів успішно дістала кам’яний уламок з його серця.

Про це повідомляє Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова.

Команда медичних фахівців, яку також представляли хірурги Andrii Goriachev і Черпак А.Ю., анестезіолог Наталья Иоффе та медичні сестри Война К.І. та Шумік Л.В., працювала злагоджено і професійно, що дозволило виписати Олександра додому, його життю більше нічого не загрожує.

За словами провідного кардіохірурга Василя Лазоришинця, до цього часу фахівці Інституту працювали з металевими, скляними та пластиковими уламками, але з введенням України у війну з російською агресією з’явилися і нові виклики.

Вже з 2014 року спільно з військовими хірургами та фахівцями Національного Інституту хірургії та трансплантології імені О.О.Шалімова були розроблені спеціальні неодимові магніти, які допомагають знаходити і видаляти металеві уламки, якщо вони потрапляють в грудну клітку та серце.


Військовослужбовець Олександр отримав важке поранення у голову рік тому, проте після певного часу він повернувся на фронт, щоб захищати рідну землю. Нещодавно він почав відчувати незвичайні симптоми, такі як тягнення правої руки і ноги, задишка та болі в спині. Після КТ-діагностики лікарі виявили кам’яний уламок у його серці, хоча сам Олександр не знає, яким чином це сталося.

Завдяки спільній роботі команди лікарів, включаючи хірургів Василя Лазоришинця, Андрія Горячова та А.Ю. Черпака, а також анестезіолога Наталії Іоффе та медичних сестер К.І. Войни та Л.В. Шумік, операція була успішною, і Олександр уже виписаний додому, його життю більше не загрожує небезпека.

Попередня публікаціяУ центральному парку Вінниці відбувся турнір до Всесвітнього дня шахів
Наступна публікаціяЧемпіонат з маунтенбайку: Вінницькі спортсмени здобули вражаючий результат