Мешканці Мюнстера надали медичне обладнання для реабілітаційного відділення Вінницької міської клінічної лікарні №1. Вантаж включав ролатори, спінінгові велосипеди та тренажери для реабілітації, сприяючи створенню гідних умов для пацієнтів, зокрема поранених військових, повідомили в міськраді.

Заступниця директора КП «Інститут розвитку міст» Олена Орленко розповіла, що допомогу формували згідно зі списком, переданим представникам Мюнстера.

“Ми попередньо склали список необхідного обладнання та звернулися до нашого міста-партнера Мюнстера із проханням надати таку допомогу нашій громаді. Протягом кількох місяців звичайні мешканці робили пожертви, на які ми придбали та передали це медичне обладнання Вінниці”, – пояснила Олена Орленко.

У департаменті охорони здоров’я зазначають, що надана допомога значно підсилить новостворене реабілітаційне відділення та дозволить забезпечити широкий спектр реабілітаційних послуг.

“Реабілітаційний напрямок є одним із найважливіших, оскільки його потребують пацієнти після інсультів, травм, операцій на опорно-руховому апараті, а також велика кількість наших Героїв, які отримали поранення. Отримане високоякісне обладнання допоможе створити гідні умови для реабілітації пацієнтів”, – додав директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш.

Це вже не перший вантаж від міста-партнера Мюнстера. Наприкінці минулого року до Вінниці надійшла гуманітарна допомога вагою 15 тонн, включаючи 24 палети з 5 різними видами тушкованки та чотири модульні кухні на газу. Нещодавно Ліцей №1 також отримав меблі, завдяки ініціативі школяра, який навчається у Мюнстері.

 

Попередня публікаціяЮні хокеїсти з Вінниці здобули бронзову медаль на Чемпіонаті Європи з хокею на траві
Наступна публікаціяКращий сервіс для власників муніципальних карток: Вінниця пролонгує час роботи Центру обслуговування