На Вінниччині розпочався сезон збору перців, кабачків та баклажанів. Отже, пропонуємо вам легкий рецепт сезонної страви — Човники з баклажанів. Смачно і дуже легко, чудовий рецепт для господинь, які хочуть здивувати красивою і цікавою стравою.

Інгредієнти:
  • Баклажан – 3 шт
  • Фарш м’ясний (можна замінити нарізаною ковбасою чи грибами)
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Помідор – 1 шт
  • Часник – 1 зуб.
  • Сир твердий – 100 г
  • Сіль
  • Перець чорний, або інші улюблені спеції (добре підходить грузинська приправа)
  • Базилік – до смаку, якщо любите. Можна кріп чи іншу зелень, яка до вподоби.
Спосіб приготування:
  • Баклажани розрізати навпіл. Вирізати з середини м’якуш, вийдуть «човники». Потім помастити всередині рослинною олією і відправити в гриль чи духовку на 30 хв при 180 градусах.
  • Вирізаний м’якуш з баклажана порізати кубиком, обсмажити на рослинній олії хвилини 3-4, додати порізаний кубиками помідор, сіль, перець, часник, базилік і обсмажити ще кілька хвилин.
    У випадку, якщо фаршируватимете фаршем, ковбаскою чи грибами обсмажте начинку з цибулькою.
  • З’єднайте все разом, перемішайте і начиніть «човники». Запікати 10-15 хвилин. Потім посипати тертим сиром і ще на 2 хвилинки в духовку. Зеленню посипте або прикрасьте перед подачею на стіл.
Попередня публікаціяДітей та підлітків ВПО та вінничан запрошують на безкоштовні курси 3Д-графіки та анімації
Наступна публікація«Чекаю. Цьом.» Вінничан запрошують на концерт Ольги Цибульської