Автопробіг та відкриття меморіалу, у Вінниці вшанували пам’ять жертв ракетного теракту. Відео

Сьогодні, 14 липня, роковини трагедії на площі Перемоги. Рік тому внаслідок ракетного удару по мирній площі загинули 29 людей. У Вінниці відбулись заходи з вшанування пам’яті жертв теракту.

Перший захід, автопробіг до річниці трагедії розпочався о 9:00 ранку. Він зібрав понад сто учасників на різних авто. Колону символічно очолили дві автівки синього та жовтого кольору. Автомобілі учасники автопробігу прикрашені прапорами стартували від парковки «Метро» і попрямували по Барському шосе, через центр до площі Перемоги.

Другий захід відкриття пам’ятного знаку «Жертвам ракетних ударів по Вінниці» розпочався о 10:30 на площі Перемоги. 29 білих птахів, які злітають в небо, символізують жертв російського теракту.

Сила-силенна людей прийшла вшанувати пам’ять загиблих. Навколо літака та пам’ятного знаку ніде було ступити. Відкриття розпочалось з оголошення імен жертв трагедії. Далі, відбулась молитва за загиблими з митрополитом Вінницьким і Барським Симеоном, він освятив пам’ятний знак.

Після рідні та друзі жертв теракту, а також всі вінничани змогли покласти квіти. Покладання квітів розтяглось на понад годину, адже людей прийшло дуже багато. Іще о 12:00 підходили люди і цілі родини з квітами.

Після покладання квітів багато родичів та друзів загиблих відправились на кладовище, щоб віддати шану пам’яті уже там.

Попередня публікаціяКабачкова запіканка з моцарелою сподобається багатьом вінничанкам
Наступна публікаціяВінничан та гостей міста запрошують на двогодинну екскурсію «Вінниця: подорож у часі»