23-25 червня у Вінниці на базі КЗ ВО ДЮСШ імені Юлії Р’ябчинської відбувся Кубок області з веслування на байдарках і каное. У змаганнях взяли участь 11 команд, які представляли 140 веслувальників, серед вікових груп 2007-2008 р.н. та 2009-2010 р.н. Вони змагалися на дистанціях 1000 м, 500м, 200м в одиночках, двійках та міксах. Вінницька область виборола:  12 золотих, 11 срібних та 6 бронзових медалей.

Про це повідомляє Департамент гуманітарної політики Вінницької держадміністрації.

24 червня в м. Вінниця проведено відкритий чемпіонат області з веслування на байдарках і каное серед ветеранів, присвячений пам’яті ЗТУ В.Грузевича.

Переможці та призери в різних вікових категоріях і номер програми:

Байдарка: Станіслав Богуславський, Дмитро Музика, Сергій Швець, Сергій Бутенко, Вадим Кравчук, Віктор Лебєдєв, Сергій Захаренко, Володимир Слободянюк.

Каное: Сергій Ткаченко, Марат Уразбакієв, Анатолій Абідов, Олег Бацюра, Володимир Герасименко

26-30 червня у Вінниці, СК ПРАТ “Маяк”, проходять змагання серед трудових колективів працівників радіоелектроніки з шахів, шашок, дартсу та тенісу настільного.

25 червня у м. Хмельницький (на території аеропорту) пройшов Відкритий чемпіонат області з дріфтингу 2023 року, І етап.

19-23 червня в м. Гнівань – змагання серед працівників заводу «Спецзалізобетон» з пауерліфтингу та гирьового спорту. У змаганнях з двох видів спорту взяли участь 91 спортсмен.

Із 24 червня по 07 липня у Вінниці проходить НТЗ із футболу до чемпіонату України серед жіночих команд вищої ліги сезону 2023-2024 рр.

Із 25 червня по 08 липня в м. Вінниця членам збірної команди області проводиться НТЗ зі стрибків на акробатичній доріжці.

Всеукраїнські спортивні заходи:

20-24 червня у м. Вінниця (ГО «ВОО ФСТ «Динамо» України») проходив відкритий чемпіонат України із гвинтівки серед спортсменів 2005 р.н. та молодших зі стрільби кульової. Вінничани показали наступні результати:

1.   Вправа ГП-6: Шутак Божена, Коник Анна та Добржанська Софія.

2.   Вправа ГП-мікст: Швець Володимир, Добржанська Софія.

3.   Вправа ГП-6: Швець Володимир, Сивак Олександр та Барабаш Олександр.

4.   Вправа ГП6 (особистий залік): Швець Володимир.

5.  Вправа МГ5 команда: Швець Володимир, Сивак Олександр, Барабаш Олександр.

6.  ВправаМГ5 команда: Шутак Божена, Коник Анна, Добржанська Софія.

23-25 червня в м. Кропивницький проведено чемпіонат України з легкої атлетики серед юнаків та дівчат 2006 р.н. та молодших.

До складу команди Вінниччини ввійшли 17 легкоатлетів.

Результати вінничан:

1. Станіслав Блажко, Максим Столяр, Максим Кривовязюк, Максим Грищенко – 2 місце з естафетного бігу 100+200+300+400 м!

2. Аліса Павленко – 3 місце з бігу на 2000 м.

3. Олексій Лясковець – 3 місце зі стрибків у висоту

Нещодавно у м.Луцьк пройшов чемпіонат України з легкої атлетики серед осіб з ураженням опорно-рухового апарату, порушення зору та розумового і фізичного розвитку. Спортсмени ДЮСШ для осіб з інвалідністю Вінницького регіонального центру “Інваспорт” успішно виступили на змаганнях і показали наступні результати:

1. Антон Комаровський  -1 місце в бігу на 800 та 1500 метрів;

2. Дрижко Юлія фінішувала  другою на 800 м,  третьою на 400 м. Тренер Олег Пригорницький

Із 24 червня по 01 липня у Львові проходить чемпіонат України з пістолета, рухома мішень серед спортсменів 2005 р.н. та молодших.

22-23 червня у м. Київ ОНСЦ «Конча – Заспа» відбувся IV етап Кубку України з легкоатлетичних метань.  Іван Саволюк посів 1 місце зі штовхання ядра, 3 місце – метання диску в категорії U-16 (тренер Володимир Саволюк).

Із 1 травня по 24 червня у м. Київ проходив НТЗ з важкої атлетики із спеціальної підготовки до міжнародних змагань. У спортивному заході брала участь Давидова Ганна.

02-22 червня с. Яблуниця, Івано-Франківської області проходив НТЗ з боксу до чемпіонату Європи серед юніорів, в якому взяли участь члени збірної команди області (юніори) – 4 спортсмени та тренер Д.Терещук.

Із 03 червня по 01 липня у м. Добротвір (Львівська область) проходить НТЗ з веслування на байдарках і каное, в якому бере участь Павло Тарасюк.

11-23 червня у Києві проходив НТЗ з боротьби греко-римської.

Із 17 червня по 01 липня в м. Вінниці – НТЗ до міжнародних змагань зі стрільби кульової.

Із 21 червня по 05 липня в м. Київ – НТЗ з велосипедного спорту (трек) до чемпіонату Європи (молодь), в якому бере участь вінничанка Єлізавета Могир.

Із 25 червня по 20 липня в м. Київ (Конча-Заспа) проводиться НТЗ з веслування на байдарках і каное. Бере участь вінничанин Дмитро Даниленко.

Міжнародні спортивні заходи:

Із 20 червня по 02 липня у м. Краків-Малопольська (Республіка Польща) проходять III Європейські ігри 2023 року. Україну у складі збірної команди представляють 6 вінничан:

– Дмитро Даниленко (веслування на байдарках і каное) – срібло на байдарці-четвірці на 500 метрів разом з Олегом Кухариком,  Ігорем Труновим та Іваном Семикіним.

– Олег Царьков (стрільба кульова)

  Вікторія Добротворська, Сергій Совко, Олександр Федоренко (веслувальний слалом)

– Роман Кокошко (легка атлетика – штовхання ядра) – 6 місце.

24-25 червня у рамках показових виступів Європейських ігор у польському місті Ключ пройшов Кубок Європи з сумо серед чоловіків та жінок. У змаганнях взяли участь 12 країн Європи. Збірну команду Вінницької області представляли 8 спортсменів, з яких 7 стали чемпіонами та призерами:

1 м. Вікторія Сабардак, вагова категорія 50 кг;

1 м. Вадим Богачук, вагова категорія 77 кг;

1 м. ВажаДаіаурі, вагова категорія 115 кг;

2 м. ВажаДаіаурі, абсолютна вагова категорія;

2 м. Ірина Гребенчук, вагова категорія 73 кг;

2 м. Вікторія Сушко, вагова категорія + 80 кг;

3 м. Софія Коваль, вагова категорія 50 кг;

3 м. Дмитро Зілецький, вагова категорія 85 кг;

5 м. Юлія Паламарчук, вагова категорія 65 кг.

У командних поєдинках серед чоловіків, до складу якої увійшли Важа Даіаурі та Дмитро Зілецький, команда України зайняла І місце

У командних сутичках серед жінок до складу якої увійшли Вікторія Сушко та Юлія Паламарчук, команда України посіла ІІ місце

Збірна команда України у загальному заліку зайняла І місце.

24-25 червня в м.Чуново (Словацька Республіка) пройшли міжнародні змагання з веслувального слалому. У заході взяла участь збірна команда області в кількості 8 осіб.

На чемпіонат Європи з карате кіукушинкай, який вихідними проходив в м. Дебрецені (Угорщина). Вінничанка Даша Хомрійчук виборола 2-ге місце. Загальний результат української збірної – 1-ше командне місце. Тренер Олександр Вихованець.

23-25 червня в гірському  містечку Велінград (Республіка Болгарія) відбувся юнацький  чемпіонат Європи зі спортивного орієнтування серед юнаків та дівчат). Чемпіонат  зібрав біля 500 учасників з  32 країн Європи.   У складі збірної  команди  України  був вінничанин Артем Жуковський.

Із 28 травня по 20 червня в м. Валч (Республіка Польща) проходив НТЗ з веслування на байдарках і каное. У заході взяв участь вінничанин Дмитро Даниленко.

09-19 червня в м. Бидгощ (Республіка Польща) проходив НТЗ зі стрільби кульової, в якому брав участь член НЗКУ Олег Царьков.

14-20 червня у м. Брно (Чеська Республіка) пройшли міжнародні рейтингові змагання з велосипедного спорту (трек), в яких взяли участь: спортсменка  Могир Єлізавета та тренер Василь Пастернак.

17-23 червня в Чуново (Словацька Республіка) проходив НТЗ з веслувального слалому. У спортивному заході брала участь збірна команда області в кількості 8 осіб.

З 18 червня до 10 липня в м. Естергом (Угорщина) проходить НТЗ із загальної фізичної підготовки до міжнародного турніру національної збірної команди України з боротьби греко-римської, в якому  бере участь вінничанин Ігор БИЧКОВ.

Із 18 червня по 07 липня в м. Віголо (Італійська Республіка) проходить  НТЗ до міжнародних змагань (чоловіки) національної  збірної команди України з велосипедного спорту (трек). Бере участь вінничанин Андрій ЗОЗУЛЯ.

Із 24 червня по 22 липня в  м. Ліссабон (Королівство Португалія) проходить НТЗ з легкої атлетики, учасником якого є Роман Кокошко.

25 червня – 08 липня в м. Шкорпилівці (Республіка Болгарія) проходить  відновлювальний НТЗ зі стрибків на батуті (стрибки на акробатичній доріжці). У спортивному заході бере участь  збірна команда області.

20 червня у м.Вінниці відбулися обласні спортивні змагання з легкої атлетики “Олімпійська надія” серед юнаків та дівчат 2008 р.н.

Спортсмени Тульчинської ДЮСШ для дітей-сиріт знову на п’єдесталі пошани:І місце з бігу на 1500 м – Денис Цибух

ІІ місце з бігу на 200 м – Андрій Данильчук

ІІІ місце з бігу на 400 м – Артем Юрківський

ІІІ місце у комбінованій естафеті (100м×200м×300м×400м) посіла команда, до складу якої увійшли: Вероніка Дзяд, Денис Цибух, Заліна Музаєва, Андрій Данильчук.

21 червня у м. Тульчин, стадіон Тульчинської ДЮСШ для дітей-сиріт, відбулись фінальні змагання чемпіонату Вінницької територіальної організації ВФСТ “Колос” з футболу “Золотий колосок” серед юнацьких команд 2012-2013 р.н. громад Вінниччини. До фінальної частини змагань ввійшли юнацькі команди Іллінецької, Липовецької, Могилів-Подільської та Шаргородської громад.

1-е місце – Іллінецька громада.

2-е місце – Шаргородська громада

3-е місце – Могилів-Подільська громада

Попередня публікаціяДень Конституції 2023: 27 років тому Україна ухвалила Основний закон
Наступна публікаціяРемонтні роботи: у Вінниці тимчасові відключення світла та води