Пити розсіл з банки з огірками — це не лише смачно, а й дуже корисно, при чому робити це слід регулярно Огірки в процесі бродіння змінюють свій хімічний склад, завдяки сквашуванню вони отримують багато молочної кислоти, що впливає на наш організм, а також безліч вітамінів та мікроелементів.

Про пише польський ресурс Przyslijprzepi.

Переваги розсолу

Сквашування – чудовий спосіб продовжити термін зберігання овочів. Солоні огірки також славляться своїми оздоровчими властивостями, тому їсти їх варто якнайчастіше.

Відмінна новина полягає в тому, що вживати можна не тільки овочі, а й сік, що виходить у процесі бродіння.

Вода із солоних огірків багата на вітамін С і її регулярне вживання зміцнює наш імунітет, що особливо важливо восени та взимку, коли організм ослаблений.

Крім того, в розсолі є вітамін А, вітаміни групи В та вітамін Е, а також магній, натрій, цинк, фосфор, калій та кальцій.

Також там містяться молочнокислі бактерії, що регулюють роботу травного тракту. Регулярне вживання розсолу (1 склянка на день) позитивно впливає на:

  • шкіру та нігті
  • травлення
  • схуднення

Соління також рекомендуються людям, які страждають на похмілля. Розсіл з-під квашених огірків містить вітаміни та мікроелементи, які в результаті вживання великої кількості алкоголю вимиваються з організму, а їх недолік викликає неприємні відчуття.

Кому не можна пити розсіл

Обережності слід дотримуватись людям з підвищеним артеріальним тиском та захворюваннями нирок. У квашених огірках міститься багато натрію, а це небажано при перелічених вище захворюваннях.

Також людям з виразковою хворобою краще не їсти квашені огірки та не пити розсіл.

Попередня публікаціяВступ 2023: розпочала свою роботу гаряча лінія щодо питань вступної компанії
Наступна публікаціяВідпочинок та оздоровлення дітей влітку. Ірина Борзова роз’яснила про програми підтримки