Парламентська Асамблея Ради Європи провела дебати і ухвалила сьогодні дві резолюції щодо «Політичних наслідків агресії російської федерації проти України» та про відсторонення спортсменів РФ і Білорусі від участі в Олімпійських іграх.

За відповідні рішення проголосовано сьогодні, 22 червня в ПАРЄ. За рішення було 80 і 71 голос.

Лариса Білозір прокоментувала історичні Резолюції Парламентської Асамблеї Ради Європи для нашого видання Vinnytsia Press Point.

«На фоні всього беззаконня та жахіття, яке чинить країна-агресор, участь російських спортсменів у міжнародних змаганнях та Олімпійських іграх – 2024 року, виглядає як знущання. Тим більше, коли більшість російських професійних спортсменів це діючі працівники силових структур росії та відкрито підтримують криваву війну», – сказала представниця Вінниччини у парламенті та учасниця української делегації в ПАРЄ.

«Путін використовує спорт і спортивні успіхи у власних цілях. Він витратив десятки мільярдів, щоб домогтися проведення в своїй країні таких великих заходів, як Чемпіонат світу з футболу 2018 року або Зимові олімпійські ігри 2014 року в Сочі. Численні володарі медалей з’являлися з путіним на сцені стадіону “Лужники”, деякі з них мали літеру “Z” на одязі, що символізувало їхню підтримку агресивної загарбницької війни РФ проти України», – наголосила Лариса Білозір.

Також вона розповіла про роботу української делегації щодо ухвалення пропозицій створення спеціального реєстру країн, які допомагають РФ обходити санкції, про заклик до ООН і Міжнародного Червоного Хреста примушувати РФ діяти відповідно до норм міжнародного права та забезпечення прийняття резолюції про повну підтримку України щодо вступу у НАТО.

Сьогодні ПАРЄ вже закликала держави-учасниці Ради Європи, які є членами НАТО, підтримати членство України в НАТО, про що зазначено в резолюції Асамблеї.

Попередня публікаціяНігті відзеркалюють здоров’я організму: коли потрібно негайно звернутися до лікаря
Наступна публікаціяГерой з Вінниччини Дмитро Фінашин повернувся до строю