Нарешті ми дочекалися сезону полуниць, коли вартість стала уже більш доступною, ми насолоджуємося стиглими ягодами, нашвидкоруч сполоснувши їх у чистій воді. Або ж збиваємо міксером сметану з цукром і заливаємо ягоди. Але насправді з ароматної ягоди можна приготувати безліч найрізноманітніших страв.

Полуничний чизкейк 

Про це повідомляє ТСН.

Цей десерт – щось середнє між сирною запіканкою і суфле, потішить несподіваним смаком і ошатним виглядом. Полуниця, маскарпоне, плавлені сирки, крекери – дуже незвичайне, але напрочуд смачне поєднання продуктів.

Інгредієнти:

500 г полуниці

3 ст. л. будь-якого фруктового сиропу

2 ст. л. крохмалю

1 скл. дрібно подрібнених крекерів

1,5 ст. цукру

3 ст. л. вершкового масла

2 плавлених сирки

1/4 чайної ложки солі

3 яйця

1 ч. л. кориці

400 г сиру маскарпоне або жирного сиру

Викласти полуницю в один шар на пательню, полити фруктовим сиропом і припускати, поки сироп не загусне і полуниця не розчинитися повністю, приблизно 30 хвилин. Відкласти полуничне пюре в миску і змішати з картопляним крохмалем. Дати охолонути повністю.

У невеликій мисці розкришити крекери, змішати з 3 столовими ложками цукру і розтопленим вершковим маслом. Викласти суміш у форму для запікання рівним шаром. Випікати близько 3-5 хвилин. Вийняти форму з духовки і дати охолонути.

Натерти плавлений сир на крупній тертушці, додати в нього цукор, що залишився, яйця і сіль.

Змішати корицю і сир маскаопоне або сир з допомогою блендера. Змішати полуничне пюре (тільки залишити кілька ложок для прикраси), суміш плавленого сиру і маскарпонову (сирну) суміш.

Викласти полунично-сирну суміш поверх шару запечених крекерів і поставити в середньонагріту духовку. Запікати орієнтовно 30-40 хвилин. Готовий чизкейк охолодити і полити кількома ложками полуничного пюре.

Попередня публікаціяУ Вінниці проведуть VIII Фестиваль польової кухні пам’яті Тараса Сича
Наступна публікаціяЧерез які найшкідливіші перекуси вам не вдається схуднути