Учасниками акції стали діти переселенці та місцеві жителі. Вони подякували західним партнерам за передачу літаків F-16, запустивши в небо різнобарвні паперові літачки, зроблені власноруч. На них юні волонтери Гончаренко центру та учні шахового гуртка зі Жмеринки написали побажання Україні – “Нам потрібні крила!”, “Дайте нам крила!”, “Україні потрібні F-16!” – а потім запустили їх у небо.

Про це повідомляє Еспресо ТV.

Волонтери вірять, що сила у повітрі – може повернути хід подій на фронті.

Міноборони заявляє, що для звільнення України необхідно 48 винищувачів F-16. І зараз українські пілоти вже починають проходити навчання. Ми хочемо підтримати наших захисників, показати, що цінуємо їх, віримо в них. Тому ми зробили близько сотні паперових літачків, розписали їхні крила побажаннями перемоги та процвітання України. Ми запускаємо в небесну блакить наші літачки з дитячими мріями, які  обов’язково реалізуються та здійсняться!“, – наголосила директорка Гончаренко центру в Жмеринці Катерина

Гончаренко центри — це найбільша недержавна всеукраїнська мережа безкоштовних відкритих освітньо-культурних та волонтерських просторів, заснована Олексієм Гончаренком у 2021 році для надання сучасної, якісної та доступної освіти українцям у різних куточках країни. Зараз у понад 20 центрах викладають англійську дітям та дорослим, готують підлітків до іспитів, проводять курси з фінансової та медіаграмотності тощо. З лютого 2022 року мережа переформатувалась у волонтерські хаби, які допомагають переселенцям та військовим, але продовжує працювати в освітньому напрямку.

Попередня публікаціяВінниця перша в Україні облаштувала двері бомбосховищ системою автоматичного відкривання
Наступна публікаціяЯк зберегти красу та здоров’я шкіри