38-річна багатодітна мати з Вінниці Катерина Просяннікова підкорила Fashion Week у Мілані та Парижі, і стала обличчям італійських, іспанських та американських журналів.

Про це повідомляє Вінниця Info.

Катерина Просяннікова мріяла про дефіле на подіумі Високої моди з юності. Але здійснилось це саме напередодні повномасштабного вторгнення росії в Україну. 23 лютого 2022-го вона сіла на останній літак, який рушив з Борисполя до Мілану. А дома, під наглядом старшого, залишилися двоє молодших синів. Катерина тоді змогла подолати стрес, щоб вийти на подіум, та влаштувати протест там росіянам.

«Для будь-якої моделі Париж, Мілан, Нью-Йорк – це столиці моди, куди кожна мріє потрапити на показ. Це вважається найвищий рівень. Пропозицію про участь мене та моїх дівчат в Milan Fashion Week 2022 ми отримали ще до початку повномасштабного вторгнення. Вилетіли 23 лютого. І це був останній літак, який злетів з Борисполя. Коли дісталися до місця призначення та дізналися про війну. Ми були у сильному стресі. А про те, що було зі мною, й досі страшно згадувати. Мої діти залишилися дома самі. Старший син дивився за двома меншими. Чоловік якраз поїхав у відрядження… Я – у Мілані…Чоловік, зрозуміло, повернувся додому. Старший син відвіз менших у безпечне місце. На сімейній раді вирішили, що я маю залишитися у Мілані і допрацювати. Адже я привезла із собою моделей, відповідала за них», – розповідає Катерина.

Вона пригадує, під час репетицій намагалась триматись, щоб не втратити душевну рівновагу.

«Але, буквально за дві години до показу, не втрималась. Зі мною сталася така істерика! Мене заспокоювали всі. І посол України, відомі моделі з Японії. Всі-всі підходили, просто обіймали. І, коли я виплакалась, мене нафарбували. Взяла себе в руки і пішла. Знаєш, про що подумала у цей момент? Мріяти дійсно треба правильно. Уточнюючи найменші деталі. Я мріяла про Мілан, але не думала, що коли потраплю на цю подію… станеться таке горе», – продовжує Катерина.

За три дні показів Катерині довелося перетинатися з росіянами, які тоді також приїхали до Мілану.

«Я не могла з ними знаходитися в одному приміщенні. Коли мене просили їм щось перекласти, я відмовлялась. Бо й вимовити слово російською було огидно. Й навіть, з дівчатами відмовилися від одного показу, бо він був проросійський. Носити на собі одяг дизайнера-росіянина я б не змогла», – підкреслює жінка.

Рівно через рік Катерина знову опинилася у Мілані, коли летіла працювати до Парижу на Дні високої моди.

«У мене вперше за життя була панічна атака. Я сиділа в тому самому аеропорту, розуміла, що мої діти у безпеці. Але взялась така істерика, що я подзвонила в Україну до психолога», – каже Катерина. 

Зараз Катерина живе на дві країни.

«Місяць в Україні, де у мене школа моделей. Місяць – у Португалії. Туди 20 років тому перебралися мої батьки. Активно попрацюю з журналами Риму, Мадрида, Нью-Йорка. У липні фото зі мною з’являться ще у трьох європейських журналах. Чекаю на примірники», – ділиться вінничанка. 

Катерина Просяннікова у модельному бізнесі з 14 років. Про свій прорив у фешн-індустрії розмірковує досить спокійно.

«Мрії здійснюються не зважаючи на вік. Якби я у голові тримала, що мені вже 38, куди ти рипаєшся? То, звичайно, я б цього не мала. А я собі подумала, а чому б і «Так»? Нинішній світ моди не прив’язаний до тих стереотипів, які були раніше, що моделі мають бути 14-18 років з певними параметрами. Нині світ за здорове життя! За здорове тіло. За те, щоб жінка не ховала свій вік. За те, щоб взагалі не ховалися, не соромилися, не комплексували. Зараз жінки на обкладинках можуть бути й 120 кілограмів. І це нормально», – підкреслює Просяннікова.

Сама ж Катерина, після народження трьох дітей, має ідеальні параметри для моделі. І стверджує, на дієтах не сидить.

«Мені пощастило з генетикою. І, коли у Мілані, чи Парижі дізнавалися, що я мати трьох дітей, просто не вірили. Один перукар італієць, з яким пропрацювали три сезони, як тільки я заходила, всім казав: «А у Каті троє дітей…». Багато хто підписався на мої соціальні мережі», – сміється.

Ще одним з головних критеріїв стрункої фігури вважає активний спосіб життя.

«Я не була в декреті жодного разу. З першим сином я не припиняла стаціонарного навчання в університеті. З третім – вже через тиждень вийшла працювати. Але, і сказати про те, що я погана мати, також не можу. Просто, мені постійно потрібно щось робити. Це мене робить щасливою. А, якщо щаслива мати, щасливі й діти, і чоловік», – говорить жінка. 

Загалом, Катерина вважає, що зовнішність – це прояв душі.

«Те, яка ти в середині. Якщо живеш чесно із собою, тоді відчуваєш себе щасливою. Доглядати за собою звісно потрібно. Маски, креми… Але, якщо я нікуди не маю йти, або такий настрій, я навіть не фарбуюся», – зізнається.

Так, як у Катерини троє синів, продовжувати династію моделей планує з онучками. А поки ділиться своїми знаннями та досвідом із дівчатами, які приходять у її школу.  

Попередня публікаціяУ Вінниці відкриють музей футболу
Наступна публікаціяТрьох захисників з Вінниччини нагородили орденами