У Вінниці 13 червня відкрили меморіальну дошку на честь загиблого на фронті випускника ліцею №33. Йому було всього 22.

Про це повідомляє департамент освіти Вінницької міської ради.

Він народився 13 жовтня 1999 року у Вінниці. Закінчив ліцей №З3 та вступив до Харківського Національного інституту повітряних сил. Після закінчення університету був призначений на посаду штурмана вертолітної ланки пошуково-рятувального забезпечення вертолітної ескадрильї в одній із бригад авіації Повітряних Сил.

За його коротке життя боїв було чимало, – близько 30 бойових вильотів.

У серпні 2022 року, виконуючи бойовий наказ, зазнав катастрофи вертоліт М-2 з старшим лейтенантом Луковим на борту.

Це був його останній виліт…

Денис нагороджений медаллю «За військову службу України» та орденом за мужність ІІІ ступеня (посмертно).

«З початку широкомасштабного вторгнення російських окупантів, ця війна забрала Дениса у вічність, залишивши болісні шрами на серцях рідних, близьких та побратимів і спогади про неймовірного хлопця, воїна, сина, чоловіка. Я пам’ятаю його, як доброго та усміхненого юнака, якому кілька років тому вручала атестат про завершення навчання, а сьогодні, на жаль, ми зібрались тут задля увіковічення  його пам’яті», – зауважила директорка ліцею Наталія Сидоренко.

Директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко додала, що на жаль, з початком повномасштабного вторгнення, на фасадах освітніх закладів громади вже заявилось 26 меморіальних дошок.

«Найкращі сини та доньки сьогодні відстоюють нашу свободу. Наш обов’язок — зробити все для того, аби молоде покоління знало і пам’ятало подвиг Воїнів, які щодня ризикують своїм життям заради суверенності та незалежності нашої рідної України», – каже директорка департаменту освіти Оксана Яценко.

Попередня публікаціяНа Всеукраїнських іграх ветеранів фізичної культури і спорту з легкої атлетики вінничани здобули сім медалей
Наступна публікаціяНа Чемпіонаті України з бойового самбо хмільницькі спортсмени стали переможцями