На Вінниччині, у Зарванцях розпочав свою роботу «Читацький клуб». У селі побудували три будиночки для книг, де діти та дорослі можуть безкоштовно взяти книгу і почитати. Також кожен може принести власну книгу для загального букросингу.

Про це повідомляє Якушинецька громада.

«Головна ідея проекту, це дати можливість дітям отримати безперешкодний доступ до цікавих книжок. Задля цього ми встановили три будиночки, перехрестя вул. Мирна і вул. Степова; дитячий майданчик гімназії; вул. Одеська, 3 ЖК позаду ТЦ «Метро» і наповнили їх новими та цікавими книгами, діти можуть брати, читати та обов’язково повертати, аби інші хлопчики та дівчатка теж мали змогу долучитись до казкового світу. Також ті, хто мають бажання та змогу, можуть приносити свої книги, аби поділитися з друзями», – розповідає Анатолій Заїка.

Таким чином дітям хочуть привити культуру читання. Під час відкриття на кожній з локацій дітки допомагали закладати книжки до будиночків, а потім одразу їх розібрали. На честь відкриття «Читацького клубу» декілька юних читачів отримали приз (сертифікат на відвідання розважального центру). Також усі учасники дійства отримали солодощі від «Глянцю».

Голова Якушинецької громади Василь Романюк висловив вдячність меценатам за чудовий проект, який дуже швидко було реалізовано у Зарванцях.

«Від ідеї до втілення пройшло буквально декілька місяців, це чудова ініціатива для наших дітей. Дякую Анатолію та Олені за їх небайдужість та готовність змінювати світ навколо себе, це вже не перша їх ініціатива спрямована на покращення  життя у Зарванцях. Зараз пора літніх канікул і у нашої малечі буде багато вільного часу для читання, бажаю їм багато чудових годин у казковому світі дитячої літератури», – зазначив Василь Романюк.

Попередня публікаціяУкрзалізниця впровадила перші купе для жінок в текстовому режимі
Наступна публікаціяЗеленський узаконив День пам’яті та перемоги над нацизмом 8 травня