Густе і товсте жіноче волосся – це не завжди результат дорогих процедур в салонах краси. Поліпшити стан локонів можна і своїми силами. Головне правило – регулярність.

Про це пише Жіночий світ.

Щоб волосся стало густішим, використовуйте спеціальний шампунь і кондиціонер

Додавайте в догляд засоби без парабенів і сульфатів, особливо якщо у вас чутливі і пошкоджені пасма. Агресивні продукти для догляду добре піняться і разом з цим змивають натуральний шар шкірного сала, що в підсумку травмує шкіру голови і сушить її. Щоб волосся залишалося густим і сильним, необхідно зберігати ліпідний бар’єр і користуватися ніжною hair-косметикою, яка не викликає роздратування.

Пробуйте стайлінг з ефектом об’єму

Як зробити волосся красивим, густим і об’ємним? Відповідь – потрібно використовувати засоби укладання, які додають об’єму і візуально ущільнюють структуру локонів. Вибирайте стайлінг з легкою пишної текстурою, наприклад муси, спреї або пінки.

Зробіть об’ємні хвилі для миттєвого результату

Один з варіантів швидкого укладання – легкі хвилі. Використовуйте щипці для завивки, щоб зробити кучері по всій довжині. Пишні локони не тільки візуально розширять пасма, але й додадуть їм об’єму. Перед термоукладкою нанесіть захисний спрей, щоб не пошкодити волосся.

Глибоко очищайте шкіру голови раз на тиждень

Доглядайте не тільки за волоссям, але і за шкірою голови, адже від її стану залежить і якість пасом. Обов’язково робіть глибоке очищення голови раз на тиждень. Промивайте волосся освітлюючим шампунем і позбавляйтеся від залишків бруду і відмерлих клітин за допомогою скрабу. Для очищення і відлущування підійде домашній засіб.

Що вам знадобиться:
  • 1 ст. ложка кокосової олії для зволоження шкіри голови;
  • 2 ст. ложки коричневого цукру для відлущування;
  • 1 ч. ложка яблучного оцту для очищення від бруду і шкірного сала;
  • 1 ч. ложка густого меду для насичення шкіри поживними речовинами, корисними ферментами і вітамінами.
Як приготувати домашній скраб:
  • Змішайте цукор, кокосову олію і оцет і перемішайте все до однорідної маси. Перед нанесенням засобу розімніть скраб виделкою.
  • Розбавте скраб ложкою меду і знову все перемішайте.
  • Намочіть волосся і промокніть його рушником. На вологу шкіру голови нанесіть чверть отриманого домашнього продукту.
  • Акуратно втирайте засіб масажними рухами, так ви позбавитеся від відмерлих клітин дерми, бруду і шкірних масел.
  • Через кілька хвилин змийте скраб і нанесіть кондиціонуючий засіб для волосся на корені.
Змініть проділ

Від проділу залежить об’єм. Якщо у вас тонкі і рідкі локони, спробуйте оновити проділ. Замість прямого приміряйте бічній варіант. Додатково корені волосся можна посипати пудрою для об’єму. Об’ємна і стильна укладка готова.

Щоб зробити волосся густішим і товстішим – купіть добавки для активізації росту

Все перепробували, але нічого не допомагає? Можливо, прийшов час відшукати добавки для росту і густоти волосся. Звичайно, спочатку краще проконсультуватися з лікарем. Вибирайте таблетки для волосся, що містять залізо, біотин і вітамін B. Вітаміни, розроблені трихологами, підтримують здоров’я волосся і покращують його стан через кілька місяців.

Робіть регулярні живильні маски

Неважливо яке у вас волосся: тонке, густе або жирне, не забувайте про регулярні живильні косметичні продукти для волосся і шкіри голови. Домашні та професійні маски зміцнюють пасма по всій довжині і роблять їх густими і сильними.

При виборі маски робіть ставку на засоби, що містять кератин. Натуральний кератин покращує стан волосся і зволожує його. Очевидно, що підживлені локони виглядають більш щільними і жорсткими. Але можна не купувати дорогі маски, а робити їх в домашніх умовах, щоб волосся стало густим.

Для домашньої маски вам знадобляться:
  • 1-2 ч. ложки рідкого меду;
  • 2 ч. ложки свіжого цибулевого соку;
  • кілька крапель будь-якої олії.
Як приготувати маску, щоб волосся було густішим:

Перемішайте компоненти і нанесіть їх на область шкіри голови і коріння. Не змивайте маску до ранку. Щоб не забруднити наволочку, одягніть захисну шапку.

Вранці змийте маску шампунем. Якщо залишиться запах цибулі, нанесіть на шкіру кілька крапель ароматичної олії. Хоча аромат засобу для чищення зазвичай справляється з неприємним запахом.

Регулярно підстригати

Кожен стиліст підкреслює важливість регулярних стрижок. Здавалося б, навіщо підстригати волосся, якщо хочеться його відростити. Вся справа в посічених кінчиках, які з’являються, навіть якщо ви регулярно зволожуєте волосся і робите маски. Якщо не зрізати кінці, волосся буде сіктися вище по довжині. Результат – пористе, сухе і ламке волосся. Щоб цього уникнути, підстригайте кожні 6 тижнів 2-3 сантиметри.

Доглядайте за шкірою голови

Здоров’я волосся прямо залежить від стану шкіри голови. Якщо шкіра здорова, чиста і насичена вітамінами і мінералами, фолікули виробляють густе і сильне волосся. Так що регулярно робіть скраби, маски і масаж для підтримки відмінного стану шкіри голови.

Спіть на шовкових наволочках

Замість бавовняних наволочок використовуйте тільки шовкові. Так, вони коштують дорожче, за ними складніше доглядати, але результат того вартий. М’який шовк і атлас не чіпляються за волосся і не сплутують його. Це означає, що локони після сну залишаться здоровими і густими.

Правильно користуйтеся феном

Краще, звичайно, взагалі відмовитися від термоукладок і замінити їх природною сушкою, але не у всіх є можливість чекати, поки волосся висохне само по собі. Так що запам’ятайте важливе правило – під час використання фена тримайте його на відстані. Починайте сушити пасма не відразу, а тільки коли вони трохи підсохнуть, приблизно на 60%. І остання порада: обов’язково наносьте термозахисний спрей перед процедурою, щоб знизити ступінь пошкодження.

Додайте білок в раціон

Дослідники відзначають, що певний раціон харчування стимулює ріст волосся і підвищує якість локонів. В першу чергу дієтологи рекомендують урізноманітнити меню продуктами, які насичені біотином. Корисний компонент покращує метаболізм жирів, вуглеводів і амінокислот і підвищує рівень білка в організмі. А білок в свою чергу – будівельний матеріал для волосся. Продукти, багаті біотином, – молоко, сир, яйця, всілякі горіхи, свинина, варена печінка, сардини, лосось, цвітна капуста і авокадо.

Попередня публікаціяНа Вінниччині розпочне роботу Координаційна рада з питань охорони психічного здоров’я громадян
Наступна публікаціяБійці вінницької 59-ої бригади посунули лінію фронту на Авдіївському напрямку