У Вінниці на Європейській площі відкрилася вулична виставка під назвою «Рашизм – це», яка проводить паралелі між рашизмом, нацизмом та комунізмом.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Музею Вінниці.

На кількох величезних стендах проілюстрована природа путінського режиму, зокрема, культи “скрєп” та вождя, геноцид, імперський реваншизм та  агресивну тиранію. Ця виставка покликана продемонструвати обличчя ідеології ненависті та імперіалізму – рашизм, діятиме вона до 6 липня.


Розробниками виставки є Український інститут національної пам’яті, Національний музей Революції Гідності й Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. У Вінниці захід відбувається за сприяння Департаменту культури Вінницької міської ради та Музею Вінниці.

«Вона детально описує та ілюструє справжню природу путінського режиму, зокрема культи “скрєп” та вождя, геноцид, імперський реваншизм, агресивну тиранію, агресивну пропаганду, ксенофобію, варварство та прагнення знищити культурну спадщину іншого народу», — зазначають  творці виставки.

Відвідати виставку “Рашизм – це…” без екскурсійного супроводу можна будь-якого дня від сьогодні й до 6 липня. Крім того, 7-го (о 13:00) та 8-го червня (о 13:30) відбудуться кураторські презентації виставки від представника Українського інституту національної пам’яті Олексія Серветніка.

Попередня публікаціяВінницькі бабусі відкрили обласний чемпіонат з чирлідингу 
Наступна публікаціяСпортсмени з Вінниччини представлятимуть Україну на Європейських іграх-2023