У «Музеї Вінниці» 1 червня відбудеться лекція, присвячена творцю Українського архітектурного модерну Василю Кричевському. Цьогоріч з народження митця та архітектора виповнилось 150 років.

Про це повідомляє «Музей Вінниці».

Спікером заходу буде культуролог, кандидат філософських наук і видавець з Харкова Олександр Савчук. За його словами, ця подія буде однаково цікавою для тих, хто вперше чує про Кричевського, та тих, хто вже знайомий з його внеском в українську художню спадщину.

Крім цього, під час леції кожен зможе ознайомитись з книгами видавництва Олександра Савчука.

Розпочнеться подія в четвер, 1 червня, о 18:00 у музеї. Адреса – вулиця Симона Петлюри, 15-А. Вхід – вільний.

Василь Григорович Кричевський — український художник, архітектор, графік, творець стильового напряму Український архітектурний модерн, засновник української професійної університетської архітектурної та художньої освіти.

Як зазначають музейники, у Вінниці свого часу існувало дві споруди, які були збудовані за проєктами Кричевського у стилі Українського архітектурного модерну. Це була садиба лікаря Миколи Стаховського і так звана “дача Костецьких” на Старому місті. Остання не збереглась. Водночас колишня садиба Стаховського, кардинально видозмінена реконструкціями, перетворилась на поліклініку управління МВС України у Вінницькій області.

Попередня публікаціяВінницькі стрілки стали чемпіонами України з кульової стрільби з пневматичної зброї
Наступна публікаціяМайже мільйон гривень  для ЗСУ та переселенців зібрали на благодійній вечері у Вінниці