25 травня в селі Обухів на Вінниччині відкрили пам’ятну дошку 20-річному прикордоннику молодшому сержанту Ярославу Чайковському, який рік тому загинув на Чернігівщині.

Про це повідомляють Могилів-Подільському прикордонному загоні.

Розмістили її на будівлі школи, де навчався боєць. Вшанувати пам’ять захисника прийшли його батьки, друзі, представники місцевої влади, учні та викладачі навчального закладу.

Ярослав з дитинства мріяв стати військовим, захоплювався футболом та мотоциклами. У 2021 році, після закінчення Чернятинського сільськогосподарського коледжу призвався до лав Державної прикордонної служби України. З першого дня повномасштабного вторгнення юнак став на захист рідної Батьківщини. Він разом з захисниками – прикордонниками Могилів-Подільського загону, стримували займані позиції на Чернігівщині.

25 травня 2022 року під час виконання бойового завдання прикордонники потрапили під артилерійський обстріл. Ворожа куля обірвала життя молодого воїна-прикордонника. Йому було всього 20 років. Військовослужбовця посмертно нагородили орденом «За мужність» III ступеня.


«Загиблого героя, на жаль, не повернути. Його добрі вчинки, його щира усмішка назавжди залишаться в нашій пам’яті. Нинішні та майбутні покоління школярів будуть згадувати подвиг воїна-прикордонника. І не згасне та добра пам’ять, яку він залишив після себе. Низько схиляю голову перед рідними, які виховали справжнього патріота, воїна, який без вагань пішов боронити рідну українську землю»,
— сказала голова селищної ради Галина Цибульська.

Після відкриття пам’ятної дошки, на кладовищі, біля могили Ярослава у спільній молитві присутні помолилися за душу загиблого. У хлопця залишились батьки та сестра.

Попередня публікаціяВінничанин Сергій Колесник здобув два золота та срібло на Чемпіонаті України з важкої атлетики 
Наступна публікаціяУ Вінниці тимчасово обмежать рух пішоходів по ділянці проспекту Космонавтів