Вже другий рік поспіль, щоб вступити на перший курс та здобути ступінь бакалавра, абітурієнти складають національний мультипредметний тест (НМТ). Цьогоріч у Вінницькій області на НМТ зареєструвалось 12 429 учасників. Це на 1917 осіб більше ніж торік, або +18%.

Про це повідомив голова Вінницької ОВА Сергій Борзов під час наради.

«Всі тимчасово екзаменаційні центри повинні відповідати вимогам безпеки: мати власне укриття (або укриття, розташоване безпосередньо біля такого центру)», — наголосив Борзов.

Він доручив перевірити можливість швидкого переходу на живлення від генераторів у разі вимкнення світла в закладах, де проводиться НМТ.

«Попри все ми повинні створити належні умови, аби наші діти навчалися у ВНЗ України, щоб вони не виїжджали з країни, а мали бажання вчитися в нашій державі працювати для її відновлення і розвитку», – зазначив очільник ОВА.

Для проведення національного мультипредметного тесту вже створили 29 тимчасових екзаменаційних центрів. Проходитиме тестування у дві зміни — від 30 до 50 учасників у кожній.

Довідка:

Основна сесія НМТ буде проведена в період з 5 по 23 червня.

За словами заступниці губернатора Наталії Заболотної, цьогорічні пункти тестування обладнані укриттями цивільного захисту, що гарантує захист учасників та працівників під час повітряних тривог.

Нагадаємо, Міністерство освіти назвало предмети, які залишаться у шкільній програмі.  Усі ключові предмети, як природничі, так і гуманітарні, будуть збережні в українській системі освіти. Однак вони будуть більш концентровані.

Попередня публікаціяСім переваг полуниці, про які ви навіть не здогадувались 
Наступна публікаціяЯсно і тепло:погода у Вінниці на сьогодні, 25 травня