1 червня в Україні закінчується конкурс на грантовий проєкт «Час діяти, Україно!» від Благодійного фонду «МХП-Громаді». На підтримку проєктів громад передбачено 7 мільйонів гривень, при чому розмір фінансування однієї ініціативи становить до 100 000 гривень. Одна команда може подавати одну і більше проєктних заявок,  результати конкурсу будуть оголошені конкурсною комісією до 20 червня.

Залишити заявку можна на сайті конкурсу за ЦИМ посиланням.

«Час діяти, Україно!» – це програма надання грантів на підтримку локальних громадських ініціатив для розв’язання конкретних проблем малих міст та сільських громад від Благодійного фонду «МХП-Громаді».

«Під час повномасштабної війни локальні виклики нікуди не зникають. Натомість додаються нові: від адаптації переселенців, збільшення тиску на медзаклади в громадах до значної потреби в усіх регіонах місць психологічної реабілітації та відновлення. Тому, щоб підтримати громади й активістів у їхньому бажанні створити навколо себе кращий, ефективніший, здоровіший простір, ми продовжуємо наш щорічний грантовий конкурс “Час діяти, Україно!», – коментує Тетяна Волочай, директорка благодійного фонду “МХП – Громаді”.

Грантовий конкурс охоплює 12 областей України: Вінницьку, Волинську, Дніпропетровську, Житомирську, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська та Чернігівська. Тематика проєктів, які можуть отримати фінансування, – широка: від освітніх, медичних, інфраструктурних до ініціатив з реабілітації ветеранів та підтримки розвитукраїнської культурної ідентичності.

«Головна умова: учасники конкурсу мають чітко обґрунтувати важливість розв’язання конкретної проблеми для місцевої громади/регіону. Проєкти мають бути реакцією на суспільні запити, бути важливими для певного закладу (школа/садок), невеликого населеного пункту чи громади. Тільки тоді відбудеться синергія зусиль, й ми побачимо хороший результат», – пояснює Володимир Панченко, керівник національних проєктів благодійного фонду “МХП – Громаді”.

Участь у конкурсі можуть брати: органи місцевого самоврядування, комунальні установи, освітні заклади, заклади охорони здоров’я, неурядові організації.

Проєктні пропозиції приймаються з 4 травня до 1 червня. Заявки подаються на сайті конкурсу ТУТ. У разі виникнення додаткових питань щодо заповнення документів можна писати організаторам на пошту: timetoact@mhp.com.ua .

Так, торік Фонд виділив 8,2 млн грн на проєкти в галузі освіти, охорони здоров’я та інфраструктури, підтримки ВПО, енергетичної безпеки, збереження культурної спадщини, реабілітації ветеранів та ін.

Одним з прикладів успішного проєкту став креативний хаб у с. Потапці на Черкащині, де цьогоріч організатори конкурсу презентували новий сезон грантового конкурсу. Рік тому завдяки отриманим коштам у приміщенні сільської бібліотеки місцеві активісти зробили ремонт, закупили нові меблі й створили творчий простір.

Сьогодні тут плетуть маскувальні сітки, проводять заняття хорові колективи, діти й дорослі створюють і продають благодійну біжутерію. Тут проводять лекції з психологічної допомоги, малюють, а переселенці з “гарячих точок” віднаходять баланс і мотивацію, відвідуючи хор. Таким чином, завдяки одному проєкту, сотні людей у невеликому населеному пункті отримали місце для об’єднання спільних зусиль та переживання наслідків війни.

Попередня публікаціяУ Вінниці відбудеться благодійна фотосесія в стилі ЕТНО до Дня вишиванки
Наступна публікаціяПро меланому фактори ризику та самодіагностика: Савва Магдебура лікар-онколог вищої категорії. Відео