У Вінниці на Алеї Слави центрального кладовища відкрили стелу Герою України Сергію Пархоменку, який знищив сотні одиниць ворожої техніки, але загинув на Запоріжжі рівно рік тому.

Про це повідомляє Арміяінформ.

На стелі — молодий усміхнений пілот поряд із літаком Су-25, на якому він здійснив понад 40 бойових вильотів у складних умовах протидії ворожих засобів ППО і винищувальної авіації окупантів. А це за найскромнішими підрахунками — десятки знищених ворожих танків, більше ніж пів сотні броньованих машин та транспортних засобів, сотні окупантів, а головне — тисячі врятованих життів українців.

Відкривали стелу бойові пілоти — батько та молодший брат загиблого Героя. Батько — повний лицар ордена Богдана Хмельницького. Коли Сергій вступав до льотного вишу у 2014-му — батько виконував бойові завдання в АТО. Коли у 2022-му юний пілот нищив на «Сушці» ворожу авіацію, тато літав поряд. Молодший брат також пішов стопами рідних і нині захищає українське небо.

Вшанувати пам’ять пілота зібрались рідні, командири та наставники пілота. Згадували, як 25-річний пілот раз по раз здійснював бойові вильоти, як був він справжньою душею авіаційного підрозділу й точно гідним нащадком батька та дідуся.

Сергій Пархоменко, що лише кілька років тому закінчив ХНУПС, неодноразово уміло виводив українську авіацію з-під ракетних ударів ворога та рвався в бій так затято, що дивувались навіть досвідчені побратими… А ще він був люблячим чоловіком та батьком.

«Це — твій тато! Він — справжній Герой!» — кажуть маляті друзі Сергія. Хлопчик, який знає татка лиш із фотографій, уважно дивиться на стелу. Хоч і поки що не до кінця усвідомлює, НАСКІЛЬКИ відважним був його молодий батько. Мати ж дитини намагається триматися та мріє, аби син перейняв від батька геть усе.

Попередня публікація«Безпечне дитинство з поліцейським офіцером громади»: поліція Вінниччини оголосила про конкурс дитячого малюнку
Наступна публікаціяВінницькі традиції рогозоплетіння внесли до нових елементів культурної спадщини