У Вінниці затвердили містобудівну документацію, за якою відбудовуватимуть зруйновані, внаслідок ракетного удару 14 липня, об’єкти. А також визначились із встановленням пам’ятного знаку жертвам російського теракту на площі Перемоги.

Про це повідомили в міськраді Вінниці.

Мова йде про територію, обмеженої вулицями Замостянською, Острозького, Володимира Винниченка, Івана Бевза, проспектом Коцюбинського в м. Вінниці. 11 травня, відповідну містобудівну документацію затвердили на засіданні виконкому міської ради.

Згідно із детальним планом, оновлять простір між музеєм Коцюбинського та Вінницьким РАЦС. Його розробником виступило ТОВ «Просторове планування».

В основу лягли стратегічний проєкт Вінницька миля та архітектурні рішення переможців Всеукраїнських конкурсів – «Коцюбинський вдома» (2021) та Концепції реконструкції площі Перемоги (2019 р). Щоправда, до останньої через трагічні події 14 липня 2022 року довелося ввести корективи, котрі відповідають запиту на пам’ять, як складову простору. Їхнє напрацювання тривало у тісній комунікації міської та обласної влади, архітекторів – проєктантів та представників ініціативної групи рідних загиблих.

Результатом спільної роботи стало визначення місця розташування пам’ятного знаку та скверу на вшанування пам’яті вінничан, котрі стали жертвами російського теракту. Усі положення детального плану території нещодавно отримали схвалення учасників громадського слухання.

«Все, що стосується будинків, звичайно буде відновлюватись. Єдине, що ми не в змозі зробити – повернути людські життя. Це горе непоправне.

Нині завершено етап спільної роботи над програмним документом, щоб якнайшвидше повернути у вінницький громадський простір площу Перемоги, а також утворити місце вшанування жертв російського теракту 14 липня. Це справа нашої пам’яті», – прокоментував рішення виконавчого комітету міської ради головний архітектор Вінниці Євген Совінський.

Попередня публікаціяВінничан та гостей міста запрошують на унікальну програму до Дня матері у Вінницький планетарій
Наступна публікаціяНа Вінниччині створили Регіональний офіс міжнародного співробітництва