У Вінницькій школі № 11 відкрили меморіальну дошку на честь загиблого на фронті випускника Олександра Божка. Торік, 25 квітня, захищаючи Рубіжне, військовий отримав вогнепальне поранення й помер у шпиталі.

Про це повідомляє департамент освіти Вінницької міської ради.

Олександр був доброю та справедливою людиною, займався спортом, любив тварин та ніколи не відмовляв у допомозі. Герой народився у Вінниці, закінчив Одеську юридичну академію. З перших днів широкомасштабної війни чоловік пішов у тероборону міста, ніс службу на блок-постах. У квітні 2022 року він записався добровольцем та поїхав на Схід.

Побратим Олександра – Анатолій Стасюк розповів, що захищаючи Україну від російської армії, пішли обидва добровольцями. Спершу записалися до тероборони, а на початку березня 2022 року в складі ЗСУ поїхали на передову.

«Починали ми з Рубіжного. Потім – Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Соледар, Бахмут. Було дуже важко. Росіяни в Рубіжному накрили нас. Сашко отримав поранення. Ми з товаришами несли його півтора кілометри до медичного пункту. Він ще був притомним, тримав мене за руку і казав, що ще хоче жити, але склалося на жаль по іншому», – каже Анатолій Стасюк.

Директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко додала, що на жаль, з 2014 року сумною ознакою нашого часу стало відкриття меморіальних дошок, які з’являються на фасадах освітніх закладів.

«Молоде покоління має пам’ятати подвиг воїнів, які поклали своє життя за суверенність та незалежність України», – каже Оксана Яценко.

Батьки захисника висловили вдячність міському голові Сергію Моргунову за допомогу та депутату ВМР Віктору Мацері за підтримку в увіковічені пам’яті їх сина.

Попередня публікаціяНа Вінниччині дев´ять лікарень безкоштовно лікують інсульт
Наступна публікаціяДе у сьогодні у Вінниці проводяться ремонтні роботи водогону й електромереж