Вісім спеціалізованих ліжок нещодавно передали в пологове відділення Тульчинської опорної лікарні. Цю допомогу, в Міжнародний день акушерки, який відмічають 5 травня, організувала народний депутат Лариса Білозір.

Про це Лариса Білозір повідомляє у своєму ТГ-каналі.

За словами пані Лариси, після відкриття ошатної кімнати для виписки, вона зайшла до породіль, оглянула пологове відділення. Тоді її вразило на яких ліжках матусям, після пологів, доводилось лежати. Це звичайні спальні місця, на яких незручно, а особливо важко доводилось матерям після кесаревого та важких родів. Отже, пообіцяла виправити ситуацію.

«Багатофункціональні зручні медичні ліжка, це те, що я одразу пообіцяла колективу та породіллям під час нашої попередньої зустрічі.

Дуже вдячна Павлу Мороз та Фонд “МХП-Громаді”, які перейнялися цим питанням й відгукнулись блискавично на наше прохання та завезли до пологового відділення сучасні багатофункціональні ліжка з матрацами, одразу після нашої розмови та звернення, буквально на наступний день.

Окрім того, нині разом з громадою хочемо разом почати роботи з оновлення усього пологового відділення. Місцеве комунальне підприємство вже проводить роботи з формування кошторису. Адже державних програм на ці роботи нині немає. Спільно будемо у цьому напрямку працювати.  Українки мають народжувати в комфортних і гарних умовах, мати гарні спогади і ставлення у пологовому відділенні, щоб хотіти повернутися туди ще не один раз», – розповіла народна депутатка.

Крім ліжок подарували одяг для новонароджених та медичні костюми для працівників

Також, як розповідає Лариса Білозір, нещодавно передала матусям у тульчинському пологовому будинку подарунки – дитячий одяг для новонароджених від Coccodrillo Ukraine (польського бренду дитячого одягу), Igor Didovich та Marina  Didovich. Іншу частину одягу передали багатодітним родинам з Мурованокуриловецької громади.

«Приємно було побачити молодих матусь на нових багатофункціональних зручних ліжках.

Також передали лікарні медичні костюми та маски у великій кількості від Leonid Kozak та іспансько-українського благодійного фонду Asosiasion esperanza.

Вдячні всім за вагому підтримку та організацію допомоги! Кожен з Вас важливий, бо в такий складний час допомагаєте нашій державі та людям як можете

Хочу також привітати з професійним святом сьогодні всіх акушерок та акушерів. Дякуємо за те, що кожен день ви дбайливо тримаєте на руках нове життя! Завдяки вашим умілим і добрим рукам, жінки стають мамами і на світ з’являються малята», – розповідає народна обраниця.

Попередня публікаціяУ Вінниці відбудеться концерт Dakh Daughters
Наступна публікаціяУ Вінниці сьогодні сонячна погода без опадів