З нагоди Дня психолога психологиню вищої категорії Людмилу Радіонову під час засідання виконавчого комітету міський голова Сергій Моргунов відзначив нагородою. Вона зуміла не тільки об’єднати психологів-волонтерів, щоб допомогти постраждалим від російської агресії, а й зцілити душі тисяч людей, професійно не вигоріти та втримати баланс рівноваги.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

«З початком повномасштабного вторгнення і цивільні, і військові зіткнулися з неймовірним моральним навантаженням. Багато із них без професійної допомоги не змогли б подолати проблеми психологічного характеру. У нашій громаді саме пані Людмила ініціювала та скоординувала роботу психологів-волонтерів. Вони взяли на себе місію підтримувати людей. Було таке, що цілодобово зустрічали внутрішньо переміщених осіб на вокзалах, відвідували їх помешкання, допомагали військовим у шпиталях. Від усієї Вінницької громади ми дякуємо за вашу роботу, професіоналізм та самовідданість», — говорить міський голова Сергій Моргунов.

Своєю чергою Людмила Радіонова подякувала за визнання її заслуг: «Ціную, що Вінниця міська рада відзначила важливість моєї праці. Дійсно, багато що було зроблено і багато що ще чекає попереду. Сподіваюся на подальшу плідну співпрацю з міською радою».

«Пишаємося, що у центрі соціальних служб працює така небайдужа, високопрофесійна людина, як Людмила Леонідівна. Завдяки її щоденній праці та патріотизму тисячі людей отримали таку необхідну їм допомогу», – зауважила директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська.

Людмила Радіонова – психологиня із більш як 30-річним досвідом. Працювати із тими, хто постраждав від вторгнення росії до України, жінка почала ще у 2014 році. У 2017 році психологиня долучилася до Вінницького міського центру соціальних служб. З початку повномасштабної війни, за підтримки Вінницької міської ради, на базі Центру організували волонтерський рух, який надає безоплатну психологічну допомогу тим, хто її потребує.

З лютого 2022 року Людмила Радіонова разом із заступницею міського голови Галиною Якубович, центром соціальних служб та психологом Петром Вдовкіним об’єднали понад 40 психологів-волонтерів, які зголосилися надавати допомогу. За цей час вони разом надали для ВПО понад 16 000 консультацій, з них у телефонному режимі понад 4000 та наживо понад 12 000 (індивідуальні та групові консультації). Також понад 6000 консультацій було надано учасникам бойових дій, які отримують лікування у медичних закладах міста.

Наразі у Вінницькому міському центрі соціальних служб працює близько 20 психологів. Їх контакти можна знайти за посиланням – https://cutt.ly/k5EAtVm

Попередня публікаціяДе вінничани та гості міста можуть цікаво провести вихідні: добірка дозвілля на вікенд 28-30 квітня
Наступна публікаціяНа Вінниччині трьом родинам загиблих військовослужбовців вручили нагороди