У рамках обміну вдалося повернути додому чотирьох вінничан, які перебували в російському полоні.

Про це у Telegram повідомив вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«Ще четверо наших Героїв-вінничан – вдома! Дехто – з пораненням. Їм надають необхідну меддопомогу. Загрози для життя – немає. Рідних уже повідомили. На Героїв чекають вдома. Вітаємо на рідній землі! Життя кожного і кожної – найбільша цінність для України», – написав міський голова.

Загалом сьогодні з полону повернулися 44 українці, серед них двоє цивільних. Їх зустріла депутатка міської ради, керівниця Консультаційного центру Центрального регіону Координаційного штабу Юлія Приймак.

«До ЗСУ належать 19 звільнених, до ДПСУ – 11, ВМС – 7, НГУ – 2, ТрО – 3. Серед наших вояків шестеро офіцерів та 37 солдатів та сержантів. Звільнені військовослужбовці воювали, зокрема, в Маріуполі, на донецькому, херсонському, харківському, луганському та сумському напрямках. Серед них чимало поранених та з наслідками важких тортур. Одному зі звільнених, командирові відділення, загрожував так званий «суд» із ув’язненням на тривалий термін», –повідомила у Фейсбук керівниця Консультаційного центру Центрального регіону Координаційного штабу Юлія Приймак.

Вона додала, що вдалось повернути провідного хірурга Маріупольського госпіталю Демківа Івана, який зміг врятувати сотні людських життів.

Також додому повернувся Юрій Армаш – офіцер, військовий медик 59-ї окремої мотопіхотної бригади, був у полоні з квітня минулого року.

Один із звільнених вінничан – гвардієць Маголенець Денис. Його зустріли рідні.

Попередня публікаціяГороскоп за знаками Зодіаку на сьогодні, 27 квітня 
Наступна публікаціяЧерез ремонтні роботи у деяких районах Вінниці не буде води