Лікарі «Охматдиту» обстежили майже тисячу дітей в Ладижині. Відео

Ладижинських дітлахів обстежили лікарі «Охматдиту». Загалом на приймання до лікарів потрапили близько тисячі дітлахів.

Про це повідомляє сайт Ладижин Новини.

За словами лікарів, у частини ладижинських дітей через війну, часті сирени повітряної тривоги, ракетні обстріли міста й пов’язані з цим стресові ситуації спостерігається погіршення стану здоров’я.

Тому на запрошення місцевої влади до Ладижина приїхали лікарі «Охматдиту», щоб перевірити стан здоров’я дітей. Лікарі Охматдиту проводять такі виїзні приймання по всій Україні майже рік. Спочатку надавали консультації дітям, які мешкають на звільнених територіях. Наразі географія проекту розширилася.

Консультації лікарів отримали як місцеві діти, так і діти-переселенці. Уся інформація отримана в ході консультацій чи проведення необхідних аналізів одразу ж вносилась до загальнодержавної медичної бази, завдяки використанню системи Snarlink та сучасному діагностичному обладнанню.

Приїзд фахівців «Охматдиту» відбувся за спонсорської підтримки благодійного фонду «МХП-Громаді» та фонду «Ладижин – наш дім».
Лікарі планують приїхати до Ладижина ще раз за пів року, щоб оцінити, як змінився стан здоров’я дітей за цей час.

Більше дивіться у відеосюжеті:

Відеосюжет створено за підтримки громадської організації “Національна асоціація медіа” (м.Київ), автор – журналіст Павло Палагута, вимушений переселенець з міста Слов’янськ Донецької області, який нині живе і працює у місті Ладижин.

Попередня публікаціяВінничан запрошують реєструватись на Всеукраїнський спортивний марафон «Крок»
Наступна публікаціяТематичні майстер-класи, артмайстерня, вистава-вернісаж та гаївки. Розклад великодніх заходів у Вінниці