Із російського полону Україна визволила ще сотню своїх захисників. Серед звільнених з полону, є вінничанин Михайло Калашник

Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак у Телеграмі.

«Нам вдалося провести черговий великий обмін полоненими. Повертаємо додому 100 наших людей – це військові, моряки, прикордонники, нацгвардійці.

Серед них є оборонці Маріуполя, “Азовсталі”, Гостомеля. Деякі люди отримали серйозні поранення, мають захворювання. Зробимо все необхідне, щоб кожен з них отримав всю необхідну допомогу», – йдеться у повідомленні.

Єрмак зазначив, що ключовим і пріоритетним завданням  Президента Володимира Зеленського є повернення всіх наших людей.

«Такі дні, як сьогодні, можна охарактеризувати цитатою італійського проповідника Франциска Ассізького: «Почніть робити те, що потрібно. Потім робіть те, що можливо. І ви раптом виявите, що робите неможливе», – додав він.

Голова ОП також зазначив, що був непростий обмін, і подякував всій команді, Координаційному штабу з питань поводження із військовополоненими за те, що кожен робить те, що часто багатьом може здаватися неможливим.

«Особливо радий повідомити чудову новину про обмін родичам звільнених з полону людей. Вони довго чекали своїх чоловіків, жінок, батьків вдома. Очікування – це завжди дуже складний та нервовий процес. Наші – вдома. І ми повернемо всіх. Бо люди – головна цінність України», – зазначив Єрмак.

Попередня публікаціяЮні спортсмени з Вінниці вибороли сім медалей із чемпіонату України зі спортивного орієнтування
Наступна публікаціяДесятьох вінницьких нацгвардійців посмертно нагородили орденами «За мужність»