У Вінниці для освітян ВМТГ провели тренінг «Нове управлінське мислення для Нової української школи» з метою підвищення кваліфікації.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

У перший день семінару педагогів міста ознайомили з теорією управлінського мислення, а вже наступного дня учасники мали змогу й застосувати набуте на практиці.

Спікером заходу став український педагог та освітній експерт Віктор Громовий. Він розповів учасникам, яким чином потрібно налаштувати роботу як в колективі, так і з учнями, аби зробити освіту якіснішою.

Як відомо, вже п’ять років діє концепція Нової української школи. Відтак, адміністрації закладів освіти потрібно змінювати стратегічне мислення, оскільки воно неабияк важливе, щоб розуміти, як правильно побудувати концепції розвитку, стратегії й тактику закладу.

Як зауважив спікер тренінгу та освітній експерт Віктор Громовий, кожен заклад освіти – це живий організм, тому всі вони мають своє обличчя та імідж.

«У результаті правильного вибору іміджу закладу та чіткої управлінської стратегії, отримаємо конкурентний заклад освіти, в який радо поведуть дітей батьки», – сказав він.

Директорка департаменту освіти Оксана Яценко зауважила, що зараз, коли відбуваються серйозні зміни в освіти, і коли на нашу долю випало таке велике випробування як війна, формування стратегічного мислення є однією із ключових компетенцій, якою мають володіти керівники шкіл.

«Від директора та адміністрації закладу залежить чимало, адже як лідер за собою поведе, так і буде. Важливо, щоб директор і був налаштований на зміни. Тому, участь в семінарі є тим індикатором змін, до яких мають бути готові керівники закладів освіти», – сказала вона.

Попередня публікаціяЗа якими адресами у Вінниці не буде води, а за якими – світла через ремонтні роботи
Наступна публікаціяБезкоштовний проїзд у громадському транспорті: у Вінниці затвердили новий перелік документів