Керівництво Мурованокуриловецької лікарні звернулося до народного депутата України Лариси Білозір з проханням посприяти з ремонтом харчоблока закладу.

Це приміщення не ремонтувалось капітально з 70-х років.

Кухонне обладнання там біло теж застаріле. Парламентарка пообіцяла посприяти медикам. Вона добилася виділення Урядом 300 тис. грн на оновлення обладнання. До ремонту та обладнання харчоблока також долучився благодійний фонд «Надія».

За кошти виділені Урядом, та ті, що були надані громадою разом з БФ «Надія» вдалося придбати сучасне обладнання: кухонну холодильну шафу, плиту, витяжний острівний зонт, тістомісильну машину, пароконвекційну піч, картоплечистку, овочерізку, тісторозкаточну машину, мікрохвильову піч та пакувальну вакуумну машинку. Також повністю відремонтували це приміщення.

Днями Лариса Білозір відвідала Муровані Курилівці та побачила, як реалізовується проект. Хоча ремонт ще триває, але вже зараз помітні якісні зміни.

«Днями побували в лікарні разом з головою громади та головою БФ «Надія», зустрілися з головним лікарем. Повномасштабне вторгнення багато що змінила у нашому житті, тож процес оновлення був призупинений. Не буду розповідати деталі, скільки довелось докласти зусиль, щоб у воєнний стан реалізувати проект. Але варто зазначити, що приміщення харчоблока не ремонтувалось капітально з 70-х років. Кухонне обладнання також віком з людське життя. Переконалась особисто, коли позаминулого року завітали до лікарні та оглянула стан справ», – повідомила Лариса Білозір в дописі на сторінці у Фейсбуці.

Народний депутат зазначила, що облаштування харчоблока новим обладнанням дуже до часу, адже медичний заклад почав приймати внутрішньо-переміщених осіб із Донеччини. Лариса Білозір додала, що їй вдалося добитися державного фінансування, внісши зміни до відповідної постанови.

«Мені вдалося внести зміни до 590 постанови та отримати роз’яснення від мінфіну, щоб розблокувати кошти для придбання такого необхідного обладнання. Зараз лікарні перебувають постійно 20 ВПО, здебільшого із Бахмуту. 7 вимушених переселенців – в Михайлівцях, де ми теж допомогли оновити харчоблок», – зазначила у дописі Лариса Білозір.

До створення належних умов для ВПО долучилися також і міжнародні партнери, такі як організація «Право на захист» та «Лікарі без кордонів». А голова БФ «Надія» Наталія Камінська ще й залучила кошти для оновлення пральні.

Повне закінчення робіт у харчоблоці очікується через місяць.

Попередня публікаціяПланові ремонти: за деякими адресами у Вінниці тимчасово не буде води та світла
Наступна публікаціяМіжнародні партнери надали енергетикам Вінниччини понад 10 тонн енергообладнання