З нагоди Всесвітнього дня поширення інформації про аутизм департамент соціальної політики міської ради спільно із міським центром соціальних служб та релігійною місією «Карітас-спес-Вінниця» зібрали дітей з розладом аутичного спектра щоб вони могли поспілкуватися, відпочити та розважитися.Соціальні служби міста та благодійники надали їм гуманітарну допомогу.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Зустріч вдалося організувати завдяки тісній співпраці міських соцслужб із «Карітас-спес-Вінниця».

«Міська рада по мірі можливостей надає допомогу сім’ям, в яких виховуються дітки з аутичним розладом. Ми раді влаштовувати такі зустрічі, де також можна поспілкуватися, почути з перших вуст, з якими викликами зіштовхуються родини, аби ще краще розуміти їхню проблематику і надавати більш адресну допомогу», – говорить директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

По завершенню заходу на діток чекав солоно-солодкий стіл. Батьки отримали пакунки із засобами гігієни від Вінницького міського центру соціальних служб та продуктові набори від “Карітас-спес-Вінниця”.

«Це, напевне, був вечір більш важливий для нас, ніж для діток і їх родин. Вечір, який показав, наскільки мало ми знаємо і наскільки багато нам потрібно навчитися, адже саме для нас існує день інформування про аутичний розлад. Ці родини знають про аутизм усе – і вони були сьогодні нашими вчителями. Ті батьки і дітки, з якими ми сьогодні познайомилися – це приклад для нас: добра, терпеливості і прийняття іншої особи такою, як вона є»,– зазначили у релігійній місії “Карітас-спес-Вінниця”.

Це не останній захід, які планують провести для дітей з розладом аутичного спектра, говорить директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська.

«30 квітня на базі Вінницького ліцею №18 ми проведемо спеціальну олімпіаду “Маленькі спортсмени”. Тож чекаємо ще однієї зустрічі, чекаємо на тих, хто любить спорт, хто готовий долати перешкоди і впевнено йти до своєї мети», – додає Наталія Добровольська.

Попередня публікаціяУ Вінниці дітей та підлітків ВПО запрошують на безкоштовні заняття з творчості
Наступна публікаціяВінницькі поліцейські нагороджені нагрудними знаками та подяками за професіоналізм