На сесії Вінницької міської ради директор департаменту транспорту та міської мобільності Андрій Сорокін прозвітував про хід виконання Програми розвитку велосипедного руху у Вінницькій міській територіальній громаді на 2021-2023 роки у 2022 році.

Про це йдеться на сайті міськради Вінниці.

Через повномасштабний наступ російських військ та обмеження видатків, виконання більшості заходів програми було призупинено, але попри це за минулий рік, у рамках цієї програми, вдалось збільшити загальну протяжність велосипедної мережі на 2,2 км.

Роботи по облаштуванню велосипедних шляхів проводились в рамках комплексної реконструкції вулиць та доріг Вінницької міської територіальної громади, зокрема у рамках реконструкції на вулиці Якова Шепеля було облаштовано 1,4 км велошляху, а у смт Десна, на вулиці Сергія Зулінського, облаштували 0,8 км велосипедних доріжок.

Таким чином загальна протяжність велосипедної мережі у Вінницькій громаді становить 90,7 км.

Окрім того, впродовж минулого року опрацьовувались можливі варіанти встановлення більшої кількості велосипедних парковок у Вінниці. На сьогодні у місті є 463 велосипедних парковки різного типу, та загалом 1 225 місць для паркування велосипедів.

Також у 2022 році фахівці департаменту транспорту та міської мобільності проводили обстеження вулично-шляхової мережі на можливість внесення змін або розробки нових схем організації дорожнього руху з влаштуванням велосипедної мережі. За результатами обстежень було розроблено та затверджено схеми ОДР вулиці Стрілецької та вулиці Миколи Ващука.

«Нові схеми ОДР передбачають реорганізацію дорожнього руху, а саме: звуження проїжджої частини до нормативної ширини, облаштування велосипедних доріжок та місць для паркування, – зазначив директор департаменту транспорту та міської мобільності Андрій Сорокін. – Наразі важливо забезпечити комфортні та безпечні умови для всіх учасників дорожнього руху».

Попередня публікаціяВід сьогодні на Вінниччині діє нерестова заборона на вилов риби
Наступна публікаціяВінничан запрошують доєднатись до благодійного шахового турніру