На вінницьких вулицях польських тролейбусів «Solaris» побільшало: відсьогодні на маршрут вийшли ще 9 транспортних засобів, закуплених Вінницею у Польщі. Тролейбуси енергоощадливі та зручні для водіїв і пасажирів.

Про це повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов у Telegram.

«Ці тролейбуси з низькою підлогою, з комфортним салоном, розраховані на 96 пасажирів, мають відкидний пандус, кондиціонер. Першу оцінку можуть дати самі водії і, звичайно, пасажири. Ми сьогодні поспілкувались з водійками і водіями, які до того працювали на «ЗіУ-9». Вони відзначають, що ці тролейбуси надзвичайно зручніші в користуванні і для роботи. Це важливо, тому що наші водії транспортної компанії їздять цілими днями.

Водійка тролейбуса з 14-річним стажем, пані Людмила: «це ніби пересісти з жигуля на іномарку».

Вінничани теж позитивно сприймають появу нового транспорту в місті.

Моргунов додав, що для міста уже закупили 20 таких тролейбусів 2011-2012 року випуску. Вони працюватимуть на найбільш завантажених напрямках та замінять технічно і морально застарілі радянські ЗіУ.  Місто продовжить покращувати громадський транспорт, зокрема, щодо комфортності та інклюзивності.

«Наше завдання – максимально перейти на низькополі тролейбуси. Ми постійно будем покращувати громадський транспорт і при цьому розглядати можливості державних і міжнародних програм,- говорить Сергій Моргунов. – Наразі дуже важливо, аби громадський транспорт Вінниці відповідав стандартам доступності. На сьогодні дві третини рухомого складу тролейбусів – з низькою підлогою. Наша мета – аби інклюзивним був весь тролейбусний парк. Працюємо над цим далі.

У Вінниці на сьогодні на лінію виходить 120 тролейбусів, 79 з яких із низьким рівнем підлоги, тоді як у 2012 році їх було лише 5.

 

 

 

 

 

 

 

Попередня публікаціяЗа якими адресами у Вінниці не буде води та світла
Наступна публікаціяЗа кілька днів вінницькі акробати вирушать на змагання у Бельгію