У Вінниці до двох років ув’язнення засудили шанувальницю «руського міра», яка у заблокованій в Україні соцмережі «однокласники» звеличувала російську армію та поширювала матеріали на підтримку її дій.

Про це повідомляє прес-служба СБУ у Вінницькій області.

Служба безпеки України викрила діяльність сімейної лікарки, яка працювала у амбулаторії Вінницької МТГ, та зібрала обґрунтовані докази вини. Російська пропагандистка виявила вірність ворогам, схвалювала вчинки загарбників, розповсюджувала антиукраїнські дописи та була учасницею більше двох сотень проросійських інтернет-спільнот, у назвах яких фігурує так зване днр, путін та літера z.

Дослідивши увесь цей деструктивний контент, слідчі зібрали достатньо доказів для кримінального провадження та передали до Вінницького міського суду.

Підозрювану суд визнав винною у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 436-2 (поширення матеріалів, у яких міститься глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію Російської Федерації проти України) Кримінального кодексу України та призначив покарання у виді 2 років позбавлення волі.

Розслідування проводили співробітники СБ України у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Попередня публікаціяУ Вінницькому зоопарку триває Бебі-бум
Наступна публікаціяУ Вінниці ремонт водогону, що запланований на 23 березня, перенесли на інший день