Фахівці Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування влаштували захід «А вже весна, а вже красна» на свіжому повітрі для  своїх відвідувачів. Він відбувся у парку «Дружби народів». Біля Вишенського озера люди похилого віку декламували вірші українських поетів та виконували народні пісні.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Захід приурочили до дня весняного рівнодення. Так вдалося знайти привід, аби більше часу провести на свідому повітрі, поспілкуватися та відпочити, розповідає завідувачка відділення денного перебування Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування Вікторія Вдовцова.

«Наші відвідувачі активно волонтерять із початком повномасштабної війни. Вони плетуть маскувальні сітки, в’яжуть коврики для бронетранспортерів і не тільки. Час від часу ми дозволяємо собі от такі заходи, аби підтримати один одного, поспілкуватися. Крім того, на таких заходах кожен може показати свої таланти, показати те, чого він навчився у гуртках нашого Терцентрі», – додає Вікторія Вдовцова.

Відвідувачі міського Терцентру виконували народні пісні під супровід баяніста Бориса Вовчука. Також декламували вірші українських письменників. Одна з учасниць заходу – Віра Здановська. Жінка переселенка з Краматорська. Коли починає розповідати про своє рідне місто – не може стримати сліз. Після Перемоги України планує повернутися назад на Донеччину. Поки ж активно долучається до волонтерства, а вільний час проводить на заняттях у Терцентрі.

«Якби не Терцентр, не люди, які тут працюють чи приходять сюди – мені було б набагато складніше. А так я маю змогу хоч трохи відволіктися. Ходжу на різні гуртки. На одному з них почала вивчати українську мову», – говорить Віра Здановська.

Нагадаємо, торік на початку вересня у Терцентрі відновили роботу різні гуртки для пенсіонерів. Вінничани похилого віку безкоштовно вивчають іноземні мови, займаються спортом та рукоділлям, відвідують літературний гурток тощо.

Попередня публікаціяПоезія та музика доповнили візуальні образи: У Вінниці відкрилась виставка Олександра Рака. Відео
Наступна публікаціяСтало відомо, коли у Вінниці завершиться опалювальний сезон