У Вінниці цієї суботи, 25 березня, стартує екологічна міжнародна акція «Година Землі». Вона започаткована Всесвітнім фондом природи, котра закликає людей вимкнути необов’язкове світло та електричні прилади на одну годину, щоб привернути увагу до екологічних проблем планети.

У рамках акції відбудеться збір макулатури, тематичні лекції та ігри для дітей молодшого шкільного та дошкільного віку, кінопоказ та еко-гра для молоді.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Організаторами заходів стали департамент економіки і інвестицій ВМР, департамент освіти міської ради та Відділ молодіжної політики.

У суботу о 20.30 вечора вінничан закликають вимкнути світло в своїх оселях на 60 хвилин на знак підтримки розумного ставлення до природи та її ресурсів.

Перший захід, передбачений акцією, покликаний на збір макулатури. Вінничан закликають приносити макулатуру в хол міської ради 24 березня з 11:00 до 15:00. На ініціативних та екосвідомих містян чекатимуть заохочувальні подарунки, розповідають у департаменті економіки і інвестицій Вінницької міської ради. А виручені кошти за збір макулатури мають направити на підтримку Збройних Сил України.

• за 1 кг макулатури – ЕКО – ручка;

• 1 – 3 кг макулатури – ЕКО – ручка і сумка/шопер;

• 3 – 5 кг макулатури – ЕКО-ручка, сумка/шопер і флікер;

• 5 – 15 кг макулатури – LED-лампочка;

  • від 15 кг макулатури – ЕКО – ручка, сумка, флікер, LED – лампочка.

Крім того, у дошкільних навчальних закладах та загальноосвітніх закладах в рамках даної акції проведуть виставки та тематичні навчальні заняття, де дітям будуть розповідати про екологію та важливість охорони природного середовища.

Вже у суботу, 25 березня, відділ молодіжної політики організовує перегляд фільму на екологічну тематику та еко-гру для молоді міста.

Попередня публікаціяВінничани на пошті обміняли 730 тисяч ламп розжарювання на світлодіодні
Наступна публікаціяВсесвітній день поезії: вінничани зустрілася з письменником Віктором Крупкою