У Вінницькій області в селі Яришів відбулася урочиста церемонія відкриття Меморіальної дошки на фасаді Яришівського ліцею загиблому 20-річному військовому Семену Лящуку. Присутні віддали шану та честь Герою.

Про це на сторінці у фейсбук написала сестра Семена Каріна. 

«СЕМЕНЧИКУ, сьогодні вже 6 місяців минає,

Як тебе забрала кривава нищівна війна,

Тепер твоя душа, мов Янгол на Небесах літає,

Сьогодні ми всі там зібралися для тебе, але тебе уже нема…

Я так хотіла сказати рядки цього вірша, в якому описала весь наш біль та твій важкий шлях, але сказавши тільки кілька слів, гіркі сльози та безмежне горе відняли у мене мову».

Вшанувати юного Героя, який поклав своє життя за вільну Україну, спокійний сон та мирне небо, прийшли друзі, учителі, однокласники, односельчани, волонтери та побратими.

Семен був гранатометником 3-го відділення, 1-го взводу роти оперативного призначення (на бронеавтомобілях) військової частини 3028, 8-го полку оперативного призначення Національної Гвардії України ім. Івана Богуна (перейм. на 14-та штурмова бригада НГУ «Червона Калина»).

20-річний військовий Семен Ляшук загинув на полі бою 19 вересня 2022 в смт Білогорівка Луганської області, під час виконання військового обов’язку по захисту суверенітету, територіальної цілісності та недоторканості України.

Семен Ляшук народився 30 травня 2002 в селі Яришів. Ветеран війни, нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня та званням «Почесний громадянин Яришівської територіальної громади» (посмертно).

Стадіон села Яришева тепер носить ім’я Семена Ляшука.

Попередня публікаціяУ Вінниці закуплені тролейбуси обладнують бортовими системами
Наступна публікаціяУ Деснянському дитячому садочку завершують капремонт бомбосховища