Сьогодні у Вінниці погрітися на сонечку не вийде: погода протягом усього дня буде хмарною. Однак опади не передбачаються. Вдень температурні позначки піднімуться і буде уже по-весняному тепло.

За прогнозом sinoptic ua температура повітря становитиме від +4С до +13С  градусів.

Народний прогноз погоди: 21 березня –  день весняного рівнодення. Ніч і день зрівнялись по тривалості. У північній півкулі починається весна, а у південній – осінь. Ця дата вважається астрономічним днем народження весни. Періоди рівнодення відзначаються сильними вітрами і бурями. Якщо у цей день з теплих країв повертається жайворонок, то слід чекати теплої весни. Якщо хмари високо і пливуть по небу швидко, значить погода буде доброю.

У народі ще 21 березня називали «Вербоносиця», оскільки вже починає розпускатися верба, а в наших предків це дерево наділялося чималою магічною силою. Вірили, якщо цього дня відшмагати хворого гілочками верби, то він скоро одужає, а здоровий не буде цілий рік хворіти.

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день: погода цього дня вказує на погоду на літо; туман означає, що скоро будуть приморозки; якщо вже повернулися жайворонки — буде тепла весна; заметіль означає, що урожай овочів і зернових буде хорошим.

Попередня публікація« За чисте довкілля»: вінничан запрошують долучитися до весняного прибирання 
Наступна публікаціяГороскоп за знаками Зодіаку на сьогодні, 21 березня